Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Εμπρός να κάνουμε το άλμα, να βγει το ΚΚΕ 3ο κόμμα στον δήμο Θεσσαλονίκης

 

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ έγιναν χτες σε Ροτόντα και πάρκο Αφαλή στις Συκιές

 

ΡΟΤΟΝΤΑ
ΡΟΤΟΝΤΑ
Στο επίκεντρο των χτεσινών προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΚΚΕ στην πλατεία Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη και στο πάρκο Αφαλή στις Συκιές βρέθηκε το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο - έγκλημα ανοιχτά της Πύλου.

Στη συγκέντρωση στη Ροτόντα, αναρτήθηκε ένα πανό με σύνθημα «Κάνανε τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, "ναυάγησε" το σύστημα της φτώχειας, των κερδών».

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κάλεσε τον λαό να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην «κανονικότητα» των καθημερινών ειδήσεων για νεκρούς και αγνοούμενους στον Εβρο και το Αιγαίο.

Αναφερόμενος στην κρίσιμη μάχη των εκλογών απηύθυνε κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ. «Εγινε ένα βήμα στις 21 του Μάη με την άνοδο σε ποσοστά και ψήφους του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα εδώ, στον δήμο Θεσσαλονίκης, που το ΚΚΕ αύξησε τα ποσοστά του κατά 2,3% και κερδίσαμε σχεδόν 4.000 παραπάνω ψήφους, άνοδο 36% δηλαδή! Εδώ, στον δήμο Θεσσαλονίκης, που το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα στην Τούμπα και στην Ανω Πόλη!

Πάμε τώρα να κάνουμε τα επόμενα βήματα, να κάνουμε το άλμα! Ναι, πάμε να βάλουμε τα δυνατά μας για να είναι στις 25 Ιούνη το ΚΚΕ τρίτο κόμμα στον δήμο Θεσσαλονίκης, να συμβάλουμε στην προσπάθεια για εκλογή και δεύτερου βουλευτή στην Α' Θεσσαλονίκης!

ΣΥΚΙΕΣ
ΣΥΚΙΕΣ
Γι' αυτό μέχρι και τις 25 του Ιούνη κάνουμε τη νύχτα μέρα.

Να μην αφήσουμε σπίτι, δρόμο, γειτονιά, πλατεία, χώρο δουλειάς, μικρομάγαζο, που να μην φτάσει το κάλεσμά μας, παντού με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι».

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων, που παλεύουν, όπως όλοι, με καθαρό μέτωπο για την επιβίωση των οικογενειών τους. «Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο ακόμα από μικρομάγαζα και ΕΒΕ που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με νύχια και με δόντια, κόντρα στο κράτος και τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις και αλυσίδες», είπε και τους κάλεσε, «μαζί με το ΚΚΕ, μαζί με τους εργαζόμενους, για να χτίσουμε μια πλατιά λαϊκή συμμαχία, που να εκφραστεί και στην κάλπη».

Τα προβλήματα των ΕΒΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο και της ομιλίας του Φίλιππου Μπαντή, υποψήφιου του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης.

«Τα μικρά μαγαζιά ένα ένα σβήνουν και όσα έχουν απομείνει κρατιούνται με χίλια ζόρια και θυσίες τις περισσότερες φορές, μην έχοντας ο ιδιοκτήτης κάτι άλλο να κάνει περιμένοντας να βγει στη σύνταξη ή δουλεύοντας οικογενειακά και μοιράζοντας το μεροκάματο. Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης που περνούμε είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε δίπλα μας», είπε.

Και τόνισε: «Ψηφίζουμε ΚΚΕ. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη ή για αύριο. Ας σηκωθούμε όλοι. Το αύριο είναι σήμερα και αυτοί ξέρουν από χτες τι θα κάνουν. Εσείς από ποια πλευρά θα είστε;».

Με μαχητική πορεία ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση στις Συκιές

ΣΥΚΙΕΣ
ΣΥΚΙΕΣ
Με μαχητική πορεία στους δρόμους της περιοχής, ολοκληρώθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στις Συκιές της Θεσσαλονίκης. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, όλοι όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση, στη συνέχεια διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική έντασης της καταστολής, στη Frontex, στους ορατούς και αόρατους φράχτες, στον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων «ασφαλών» χωρών, που γιγαντώνουν τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και σπρώχνουν τους ξεριζωμένους στα ταξίδια του τρόμου.

Με συνθήματα, όπως, «Η θάλασσα ξεβράζει άψυχα κορμιά, μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά», αλλά και «Τάφοι υγροί, θάλασσες νεκρών, κράτη και κεφάλαιο φονιάδες των λαών», πορεύτηκαν στους δρόμους και σάλπισαν κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που γίνονται για τα κέρδη των ιμπεριαλιστών ληστών και προκαλούν τον θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στο τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο αναφέρθηκε από το βήμα της συγκέντρωσης, νωρίτερα, ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέδειξε την ανάγκη ουσιαστικής προστασίας των ξεριζωμένων και της κατάργησης όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους.

Εξάλλου, αναφέρθηκε στη μεγάλη και πολύτιμη πείρα που έχουν αποκτήσει οι λαϊκοί άνθρωποι όλα τα τελευταία χρόνια. Σημείωσε ότι «πραγματική ανακούφιση για τον λαό αποτελούν μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ και γι' αυτό χρειάζεται να είναι ακόμα πιο δυνατό» και επισήμανε ότι «η σταθερότητα που υπόσχεται ότι θα εξασφαλίσει η ΝΔ είναι σταθερότητα για το κεφάλαιο, κι αυτό σημαίνει όλο και μεγαλύτερη αστάθεια και ανασφάλεια για τον λαό.

Στον στόχο, όμως, αυτής της σταθερότητας για το κεφάλαιο, δεν είναι μόνη της η ΝΔ!

Εδώ συναντιούνται και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Οσο ανάγκη, βλέπετε, έχει το κεφάλαιο από μια κυβέρνηση που θα υλοποιεί τους στόχους του, άλλο τόσο έχει ανάγκη και από μια αντιπολίτευση "συναινετική", "συστημική", που θα "βάζει πλάτη" στα δύσκολα, στα σημαντικά και κρίσιμα, για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων.

Και τέτοια γιαλαντζί "αντιπολίτευση" υπήρχε και υπάρχει: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλα μικρά κόμματα - δορυφόρους των άλλων».

Αναφέρθηκε επίσης στην αγωνιστική πορεία του κομμουνιστή πρώην δημάρχου των Συκεών Παναγιώτη Αφαλή λέγοντας ότι «έμαθε, όντας στο ΚΚΕ, να υπηρετεί με πάθος τα συμφέροντα των λαϊκών οικογενειών και τέτοιους ανθρώπους ο λαός δεν τους ξεχνά ποτέ! Τους έχει πάντα μέσα στην καρδιά του!

Αυτοί είναι οι δικοί μας οδηγοί, από αυτούς παραδειγματιζόμαστε, από αυτούς παίρνουμε δύναμη και κουράγιο!».

Τέλος, κάλεσε τον λαό της περιοχής να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ στις εκλογές, γιατί ξέρει και μπορεί να τα βάλει με τις κυβερνήσεις, την άρχουσα τάξη και την αντιλαϊκή πολιτική! Για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, για να συνενωθούν σε ένα πανελλαδικό κίνημα αμφισβήτησης και σύγκρουσης. «Πάμε να κάνουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, λοιπόν, για να είναι δυνατός ο λαός απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, για να δυναμώσει η προοπτική των καλύτερων ημερών που θέλουμε να ζήσουμε και θα ζήσουμε», σημείωσε.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου