Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Όταν ο Μαραντζίδης παριστάνει τον απόγονο της κόκκινης Κοκκινιάς


Ντράπηκε και η ντροπή με την προεκλογική καπηλεία του Τσίπρα χτες στη Νίκαια

 

 

Με απύθμενο θράσος και ενώ είναι ακόμα ζεστό το αίμα του σκοτωμένου εργάτη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ο Αλ. Τσίπρας πήγε στην Κοκκινιά για να προβάρει το φιλεργατικό προσωπείο που φοράει ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στη νέα εκλογική αναμέτρηση. Θυμήθηκε τους εργάτες και τα ταξικά τους συμφέροντα ο πρόεδρος ενός κόμματος που τα τσαλαπάτησε για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Θυμήθηκε την κόκκινη Κοκκινιά, την Αντίσταση, τους αγώνες κατά του φασισμού, αυτός που έχει για επικοινωνιολόγο τον Μαραντζίδη της θεωρίας των «δύο άκρων». Θυμήθηκε τον δολοφονημένο Φύσσα αυτός που κλείνει το μάτι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής προς άγραν ψήφων.

Θυμήθηκε τους χιλιάδες που πέθαναν στην πανδημία ο εμπνευστής τού «θα λογαριαστούμε μετά», τους ξεσπιτωμένους από τους πλειστηριασμούς αυτός που τους καθιέρωσε και έκανε «ιδιώνυμο αδίκημα» τον αγώνα εναντίον τους!

Και για όλα αυτά, με ακόμα μεγαλύτερο θράσος, ζήτησε ο λαός να στηρίξει το «υπουργείο αντιπολίτευσης» στην κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, και το πρόγραμμά του, που ψάχνεις με το κιάλι να βρεις τις διαφορές με αυτά των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Ξεδιάντροπα μίλησε για «πόλεμο κατά της εργασίας» που διεξάγεται τα τελευταία μόνο 4 χρόνια τάχα, φέρνοντας το παράδειγμα του νέου εγκλήματος στο Πέραμα. «Ξέχασε» ότι ούτε η δική του κυβέρνηση ούτε αυτή της ΝΔ κήρυξαν υποχρεωτική τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Ναυπηγοεπισκευαστικής, μεγάλο μέρος της οποίας αφορά τα μέτρα υγείας και ασφάλειας. «Ξέχασε» ότι η δική του κυβέρνηση έδωσε εντολή να αρθεί η διακοπή εργασιών σε πλοίο με υλικά που περιείχαν αμίαντο, ότι και η δική του υπογραφή βρίσκεται κάτω από τη διάλυση των μέτρων ασφαλείας και της Επιθεώρησης Εργασίας, που επικαλέστηκε, συνολικά κάτω από το αντεργατικό ξεσάλωμα.

Στην ηρωική Κοκκινιά εμφανίστηκε να συλήσει τα ιερά και όσια του λαού μας, ανακαλύπτοντας ανύπαρκτες ρίζες που συνδέουν τάχα τον ΣΥΡΙΖΑ του ΝΑΤΟ, του «διαβολικά καλού» Τραμπ και των μνημονίων, με τους εργατικούς αγώνες, με την Εθνική Αντίσταση, επιβεβαιώνοντας πόσο αδίστακτοι είναι προκειμένου να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο.

Ο Αλ. Τσίπρας παραδέχτηκε εξάλλου ότι αυτό που επιδιώκει το κόμμα του μπροστά στη δεύτερη κάλπη είναι να μην επιστρέψει ο «συστημικός δικομματισμός», να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος εκφραστής της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, βασικός παίκτης στο αστικό πολιτικό σύστημα και όχι αναπληρωματικός, στον «πάγκο». Χάριν αυτού του στόχου και θεωρώντας ότι ο λαός τρώει κουτόχορτο, βάφτισε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα που «εκπροσωπεί γνήσια τα ταξικά συμφέροντα», ανέκραξε ότι «η Κοκκινιά θα ξαναγίνει κόκκινη», αντικατέστησε την ΠΑΣΟΚικής έμπνευσης «αλλαγή» με την «ανατροπή» και το πράσινο με το κόκκινο, μοιράζοντας ευθύνες στα άλλα κόμματα για την «ανεξέλεγκτη δεξιά» που έρχεται όπως είπε. Αυτός που της έστρωσε «κόκκινο χαλί» με τα έργα και τις ημέρες του ως κυβέρνηση και αντιπολίτευση...

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου