Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Με μεγαλύτερη αισιοδοξία στη μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ

 

Η μόνη αντιπολίτευση στη ΝΔ και τη «συμπολίτευση» ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ την περασμένη 4ετία, οι κομμουνιστές βουλευτές που μετέφεραν τα αιτήματα των εργαζομένων και του λαού της περιοχής στη Βουλή με πάνω από 600 Ερωτήσεις και Αναφορές

 

Με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στη Θεσσαλονίκη και τους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας δίνουν καθημερινά τη μάχη ώστε στη νέα εκλογική αναμέτρηση το ΚΚΕ να βγει πολύ πιο ενισχυμένο, να διατηρήσει και να αυξήσει τους βουλευτές του στην περιοχή.

Το ΚΚΕ εξέλεξε δύο βουλευτές, τον Γιάννη Δελή στην Α' Θεσσαλονίκης και τον Λεωνίδα Στολτίδη στη Β' Θεσσαλονίκης, που τα προηγούμενα 4 χρόνια βρέθηκαν μπροστά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του εργαζόμενου λαού, της νεολαίας, για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Εδωσαν μαζί μάχες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού από την επίθεση που δέχθηκε σε κάθε πτυχή της ζωής του, για τα εργασιακά, το εισόδημα, το περιβάλλον, την Υγεία, την Παιδεία, για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από τα «κοράκια» των τραπεζών και τα funds, κ.ά.

Δυναμώνοντας το ΚΚΕ στη Βουλή δυναμώνεις τη φωνή σου!

Με παρακαταθήκη την πολύμορφη και πολύπλευρη παρέμβαση του ΚΚΕ και των βουλευτών του, μέσα κι έξω από τη Βουλή, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, μέσα από περιοδείες και εξορμήσεις, μέσα από συσκέψεις και άλλες δράσεις, μεταφέρουν το κάλεσμα ώστε στις 25 Ιούνη να βγει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα στάθηκε η πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στη στρατηγική της ΕΕ του κεφαλαίου.

Να δυναμώσουν το ΚΚΕ που θα πολεμήσει στην πράξη, με τους βουλευτές του, τα στελέχη του, τα μέλη του, κόντρα στην αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει και θα κλιμακώσει την επίθεση στους εργαζόμενους και τον λαό για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Που θα βρεθεί μαζί με τον λαό στους δρόμους του αγώνα για να δυναμώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να βάλει εμπόδια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που έρχεται, να καταφέρει κατακτήσεις.

Με τεκμήριο τη συμβολή του ΚΚΕ και των βουλευτών του, τη δράση τους τα προηγούμενα χρόνια, καλούν τον λαό της Θεσσαλονίκης και των άλλων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στη φωνή τους δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

Στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι την περίοδο 2019 - 2023 κατατέθηκαν περισσότερες από 600 Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις και Αναφορές για τα προβλήματα του λαού στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα την Κεντρική Μακεδονία. Ενα κοινοβουλευτικό έργο που τροφοδοτήθηκε μέσα από την άμεση εμπλοκή των βουλευτών, συνολικά των Κομματικών Οργανώσεων, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν.

Για τους εργαζόμενους, ανέδειξαν ζητήματα για καταβολή μισθών, επιδομάτων και ενσήμων σε χώρους όπως τα πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», η «Εξπρές Σέρβις», η νηματουργία «Βαρβαρέσος», τα ιδιωτικά φροντιστήρια, η ΕΛΒΟ, ο ΟΑΣΘ, η MLS, τα διαλογητήρια σε Ημαθία και Πέλλα.

Αλλά και για την υπογραφή ΣΣΕ στη ΣΙΔΕΝΟΡ, για να παρθούν πίσω οι απολύσεις για εργαζόμενους - συνδικαλιστές, π.χ. του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βόρειας Ελλάδας, του Σωματείου Εργολαβικών Εργαζομένων του ΑΠΘ, καθώς και οι μαζικές απολύσεις στη «Μαλαματίνα», στην «Ελληνικός Χρυσός».

Επίσης, για την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Για εργατικά «ατυχήματα», όπως η πτώση εναερίτη του ΟΤΕ στον δήμο Λαγκαδά, στα εργοτάξια του μετρό, κ.α.

Σταθερά στο πλευρό αγροτών και αυτοαπασχολούμενων

Βρέθηκαν δίπλα στους αγρότες και ανέδειξαν τις διεκδικήσεις τους για αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ και αξιοποίηση των διαθέσιμων επιστημονικών μέσων για να εξασφαλιστεί η πρόληψη απέναντι στην καταστροφή καλλιεργειών από ακραία καιρικά φαινόμενα σε Χαλκηδόνα, Ημαθία, Πέλλα, Σέρρες. Για τα προβλήματα των παραγωγών κηπευτικών, δενδροκαλλιεργητών, ρυζοπαραγωγών, καστανοπαραγωγών, δασεργατών, μελισσοκόμων και πολλών άλλων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση των εμποροβιομήχανων μέσω των χαμηλών και ανοιχτών τιμών, το υψηλό κόστος παραγωγής, κ.ά.

Αλλά και δίπλα στους αυτοαπασχολούμενους στον αγώνα τους για να καταργηθούν τα τέλη εισόδου σε προμηθευτές και καταναλωτές στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των επαγγελματιών εστίασης και τουριστικών καταλυμάτων, μικρών αρτοποιών, κουρέων - κομμωτών, ιδιοκτητών ταξί κ.ά.

Με τον λαό της περιοχής για τη ζωή που του αξίζει...

Εδωσαν μαζί τη μάχη με τον λαό της περιοχής για να σταματήσει η καύση καρκινογόνων καυσίμων SRF-RDF στην ΤΙΤΑΝ ΑΕ, για τη δυσοσμία στην περιοχή του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου από τη βιομηχανική δραστηριότητα των ΕΛΠΕ, για τη δυσοσμία στην πόλη της Κατερίνης, για τη ρύπανση της Τάφρου 66, της λίμνης Κορώνειας, των πηγών Αραβησσού. Για την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο όρος Βέρμιο, στην εκποίηση - ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αρετσούς στην Καλαμαριά. Για τον επανασχεδιασμό της πυροπροστασίας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη με βάση τις ανάγκες που γεννά η αύξηση του πληθυσμού της περιοχής. Για την προστασία του υδροβιότοπου της Λίμνης Βεγορίτιδας, για τη μη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μενοίκιο Ορος, για τη μη αδειοδότηση λατομείου στον Λαϊλιά Σερρών.

...τις σύγχρονες ανάγκες σε Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμό

Για την αύξηση της χρηματοδότησης και την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Για την επαναλειτουργία όλων των ΜΕΘ στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Εδεσσας, Γιαννιτσών, στα Κέντρα Υγείας Αριδαίας, Κουφαλίων κ.ά. Για τη στελέχωση της ΜΕΘ νεογνών στο Ιπποκράτειο, για τη στελέχωση και μεταφορά της μονάδας ημερήσιας νοσηλείας του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου. Αλλά και για τα προβλήματα των εργαζομένων σε ΕΟΔΥ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ.

Πάλεψαν μαζί τους και ανέδειξαν τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών. Π.χ. για να μην υποβαθμιστούν τα πτυχία των σπουδαστών των ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ, να εξοπλιστούν οι σχολές τους και να κολληθούν τα ένσημα της περιόδου αναστολής εργασίας. Να εξασφαλιστεί η πρακτική άσκηση των σπουδαστών των ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ χωρίς παραπέρα επιβάρυνσή τους.

Για να εξασφαλιστεί η πρακτική άσκηση φοιτητών και φοιτητριών του ΔΙΠΑΕ στα Νοσοκομεία Ιπποκράτειο και «Παπαγεωργίου» με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Για να λυθεί άμεσα με αύξηση της χρηματοδότησης το κτιριακό πρόβλημα του 5ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και όλων των σχολείων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Για να εγκριθούν ολιγομελή τμήματα στο 17ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης καθώς και σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του Κιλκίς κ.α., για να μην προχωρήσει η σύμπτυξη της Γ' Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Για ζητήματα ασφάλειας στις υποδομές του ΑΠΘ. Για να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση φασιστικών ομάδων στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Για το δικαίωμα στον αθλητισμό και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των υποδομών. Οπως π.χ. για τον πλήρη εξοπλισμό των χώρων του Καυταντζόγλειου Σταδίου, την άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων του κλασικού αθλητισμού, την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, την κατάργηση του χαρατσιού έκδοσης κάρτας αθλητή, για τα έξοδα συμμετοχής και μεταφοράς αθλητών σε τακτικούς αγώνες σε διασυλλογικό επίπεδο.

Στον χώρο του Πολιτισμού, έκαναν παρεμβάσεις για το Λαογραφικό και το Εθνολογικό Μουσείο, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, για τα πνευματικά δικαιώματα στιχουργών και συνθετών, για τα αρχαιολογικά ευρήματα στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου και βρέθηκαν μπροστά στον αγώνα ενάντια στη μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΙΔ.

Ανέδειξαν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην πρόσβαση στη μόρφωση οι Ρομά, με παρεμβάσεις για τα προβλήματα του νηπιαγωγείου στον οικισμό Αγία Σοφία, πάλεψαν για να σταματήσει κάθε διαδικασία πλειστηριασμού σε πρώτες κατοικίες Ρομά, για να προχωρήσει άμεσα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ένταξής τους.

Για τους παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, έκαναν παρεμβάσεις για τα στεγαστικά δάνεια, για τη συνέχιση χορήγησης επιδόματος στεγαστικής συνδρομής στους υπερήλικες, κ.ά.

Δράση ανέπτυξαν και για ζητήματα των ενστόλων, όπως για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας (είδη υγιεινής, ζεστό νερό) από τον κορονοϊό στα στρατόπεδα «Νταλίπη» και «Προκοπίδη». Επίσης, για τα οδοιπορικά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, για τα δικαιώματα των οπλιτών, για τη μετακίνηση των στρατευμένων. Για την καταβολή υπερωριακής απασχόλησης, τον κανονισμό μεταθέσεων και τη χορήγηση ΜΑΠ στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου