Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ανακάλυψαν τώρα την ζούγκλα...

 

 

Μια «εργασιακή ζούγκλα στον βωμό του κέρδους» ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη μετά το νέο εργοδοτικό έγκλημα. Η «Αυγή», μάλιστα, παριστάνοντας ότι προσγειώθηκε χτες στον πλανήτη Γη, αναφέρει ότι στα Ναυπηγεία επικρατούν «ανασφάλεια, κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων και άθλιες συνθήκες εργασίας».

Αφού λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ καταπιάνεται με τη Ζώνη και τα «ατυχήματα» (όπως του είπαν προεκλογικά οι ...επικοινωνιολόγοι του), ας εξηγήσει στους εργάτες της Ζώνης: Για ποιον λόγο ως κυβέρνηση δεν έκανε υποχρεωτική τη ΣΣΕ της Ζώνης το 2017; Μια σύμβαση που κατακτήθηκε ύστερα από 9 μήνες κινητοποιήσεων και το μεγαλύτερο μέρος της αφορά σε μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια. Ποιοι ωφελήθηκαν από την πολιτική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που τη συνέχισε βέβαια και η ΝΔ; Η μεγαλοεργοδοσία, που μετατρέπει τα ναυπηγεία σε παγίδες θανάτου! Ποιος ωφελήθηκε από τις «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» που εγκαινιάστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο Νεώριο Σύρου και συνεχίστηκαν στο Ναυπηγείο Ελευσίνας από την κυβέρνηση της ΝΔ, με τις ψήφους και του ΣΥΡΙΖΑ; Οι εφοπλιστές και οι εργολάβοι, που έκαναν «κανονικότητα» την ανασφάλεια και τις άθλιες συνθήκες, τις οποίες προεκλογικά ανακαλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι όμως ξέρουν καλά ότι απέναντί τους βρήκαν μονομπλόκ την εργοδοσία, το κράτος, τις κυβερνήσεις. Μόνο με τους δικούς τους σκληρούς αγώνες κατάφεραν να κερδίσουν τόσο τη Σύμβαση - για την οποία μόλις χτες απέσπασαν επιτέλους δέσμευση ότι θα γίνει «υποχρεωτική» - όσο και τα όποια μέτρα για να μη θρηνούν νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους τους.

(Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη»)

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου