Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ»

 

  


         

Στις εκλογές για το Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια του δήμου Ωραιοκάστρου – Μυγδονίας – Καλλιθέας, πρέπει να συμπαραταχθούν προοδευτικοί, δημοκρατικοί δημότες,  αγωνιστές που προβληματίζονται, στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Απευθύνουμε κάλεσμα κοινής δράσης σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για τον τόπο μας. Για να μην ξαναζήσουμε το σκηνικό του 2019, του 2014, του 2010 με τις θριαμβολογίες της Ν.Δ. και τους “διαφορετικούς” υποψήφιους που σε τελευταία ανάλυση, συνδιοίκησαν.

          Στις πολιτικές αυτές εκλογές, πιστεύουν ότι είναι πανίσχυροι. Οι συνδυασμοί   που πρόσκεινται στη Ν.Δ. διανθίζουν τα ψηφοδέλτιά τους με υποψήφιους από άλλους χώρους αλλά αυτό το κάνουν για να υφαρπάξουν και να εφαρμόσουν με τη ψήφο σας την πιό αντιδραστική πολιτική σε βάρος σας.

          Τα προγράμματα, το παρελθόν και η πολιτική τους ιδιότητά, προδιαγράφουν τη συνέχιση της υποβάθμισης των κοινωνικών αναγκών των κατοίκων, υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων. Τα περί “υπερκομματικών” υποψήφιων, “ανεξάρτητων” και για “το καλό του τόπου”, είναι παραμύθια. Αποτελούν μία αναπαραγωγή διοικήσεων που η διαχείρισή τους μας ταλαιπωρεί έως σήμερα.

          Ο κυβερνητικός δήμαρχος, αποδέχθηκε στην πράξη την υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Ιδιωτικοποίησε τον ηλεκτροφωτισμό, υπέγραψε ασύμφορες ή άγονες συμβάσεις με εργολάβους. Διορθώνει μέρος των δρόμων με δανεικά! Στην έκδοσή του “ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΓΟ” μετρήσαμε δεκάδες “ΘΑ”. Φιλοδοξεί για παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα της Ν.Δ.

          Ο δεύτερος διεκδικητής, αντιγράφει γενικά προγράμματα και σχέδια, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα προβλήματα του τόπου, τα οποία ανακαλύπτει μετά  3,5 χρόνια απουσίας. Ο τρίτος υπόσχεται επιχειρηματική ανάπτυξη για όλους. Στην πραγματικότητα, απουσίαζαν τόσο οι ίδιοι όσο και οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοί τους από τα δημοτικά όργανα και τα δημοτικά προβλήματα. Ωστόσο είναι πρώτοι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που καλλιεργούν αυταπάτες για τις επιδιώξεις τους. Ενώ ταυτόχρονα, τα περισσότερα τοπικά μέσα “κόβουν” τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και τους εκπροσώπους της.

          Ολοι τους υπόσχονται για μία ακόμα φορά έναν δήμο πρότυπο, όμως φτιαγμένο με παλιά υλικά, με χιλιοειπωμένες υποσχέσεις που μένουν στα χαρτιά. Τα “αναγκαία” έργα που διαφημίζουν, είναι τα περισσότερα κωδικοί του προϋπολογισμού που μεταφέρονται από χρόνο σε χρόνο.

          Η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι η μόνη με συνεχή και συνεπή παρουσία στο Δ.Σ. με προτάσεις και παρεμβάσεις. Αναδείξαμε την ουσία των προβλημάτων και τις αιτίες τους.

          Στηρίξαμε τις διεκδικήσεις φορέων και δημοτών. Γιατί εμείς είμαστε πραγματικά με όλες και όλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, που σηκώνουν ανάστημα. Θα είμαστε μαζί τους, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, όταν θα κατακλύζουν το Δ.Σ. με τα δίκαια αιτήματά τους.

          Ασκήσαμε  πίεση για λύσεις σε προβλήματα σχολείων, παιδικών σταθμών, ανακύκλωσης, περιβάλλοντος, συνθηκών εργασίας και ελεύθερων χώρων του δήμου.

          Είμαστε ενάντια στην ανταποδοτικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, την καύση απορριμμάτων, τα Φωτοβολταϊκά σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, τα σχεδιαζόμενα αιολικά πάρκα κ.α.

          Διεκδικήσαμε την άμεση ολοκλήρωση των έργων ύδρευσης–αποχέτευσης-άρδευσης, χώρους πολιτισμού και αθλητισμού,  κυρίως τη δημιουργία Κέντρου Υγείας και Κέντρων Νεολαίας. Την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας από καταστροφές. Τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων.

          Καταγγείλαμε υπερκοστολογήσεις έργων, απευθείας αναθέσεις, προσλήψεις  “συμβούλων” και το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο όλα αυτά γίνονται.

          Κανείς άλλος δεν διεκδίκησε την αύξηση χρηματοδότησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον έλεγχο της σκοπιμότητας των δαπανών ή την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

          Χωρίς τη “Λαϊκή Συσπείρωση” το Δημοτικό Συμβούλιο θα ήταν απλά γραφείο διεκπεραίωσης των αποφάσεων και των πολιτικών που λαμβάνονται έξω και πέρα από αυτό.

          Η ενδυνάμωση του συνδυασμού μας σημαίνει ότι πολλά μπορούν να γίνουν, ιεραρχήσεις του δήμου να αλλάξουν, να μπουν προτεραιότητες που να καλύπτουν τις ανάγκες του συνόλου των κατοίκων.

          Οι τοπικές εκλογές είναι πολιτικές εκλογές και δεν πρέπει να ισχύουν τα κριτήρια της συγγένειας, της φιλίας, των οποιοδήποτε σχέσεων. Αρκετά πληρώσαμε παρόμοιες επιλογές.

          Το δίλημμα δεν είναι ποιός από τους δελφίνους θα γίνει δήμαρχος, ποιοί θα μοιραστούν τις θέσεις.  αλλά το πώς θα ενισχυθεί  ή μοναδική σήμερα δύναμη απέναντί τους.

          Δίλημμα είναι: Ανάπτυξη για ποιόν, με ποιό κόστος για τους πολίτες και για το περιβάλλον, με ποιά διαχείριση.

          Στηρίξτε τους κομμουνιστές και τους άλλους αγωνιστές υποψήφιους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Για να έχει ο λαός και η νεολαία ακόμα περισσότερα στηρίγματα! Για να δυναμώσει ο αγώνας και οι διεκδικήσεις του λαού και στο δήμο μας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου