Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Κινητοποίηση στο ΨΝΘ: «Πάρτε πίσω την απόλυση - συνδικαλιστική δίωξη της Ρ. Γεωργιάδη - Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΑΙΣΧΟΣ! ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Στέλνουν αγωνιστικό μήνυμα ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν υπογραφεί η παραμονή της Ρ. Γεωργιάδη στην εργασία της

 

 
 

Kινητοποίηση, ενάντια στην απόλυση - τρομοκρατική συνδικαλιστική δίωξη από τη διορισμένη διοίκηση του ΨΝΘ, στην Ρούλα Γεωργιάδη, ψυχιάτρου, στελέχους του ΚΚΕ, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και μέλους του ΔΣ στο Σωματείο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται από το πρωί στο ΨΝΘ.

Συμμετέχουν μαζικά δεκάδες συνδικαλιστές, εκπρόσωποι σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και δεκάδες εργαζόμενοι από το ΨΝΘ, φωνάζοντας το σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε παρέμβαση στον αναπληρωτή διοικητή του ΨΝΘ όπου απαίτησαν η διοίκηση να πάρει πίσω την απόφασή της και να υπογράψει την παραμονή της Ρ. Γεωργιάδη στην εργασία. Τόνισαν ότι πρόκειται για καθαρή και προκλητική συνδικαλιστική δίωξη και κατήγγειλαν επίσης ότι με την απομάκρυνση της συναδέλφισσάς τους ουσιαστικά οδηγείται σε κλείσιμο το 3ο τμήμα των Οξέων Περιστατικών, καθώς το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο κατά 50%.

 
 

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στον χώρο διαμηνύοντας ότι δεν αποχωρήσουν αν δεν υπογραφεί η παραμονή της Ρ. Γεωργιάδη στην εργασία της.

Σημειώνεται ότι η Ρ. Γεωργιάδη εργάζεται στο ΨΝΘ ως παρατασιακή ειδικευόμενη. Η διοίκηση του ΨΝΘ προκλητικά αρνείται να υπογράψει παράταση της σύμβασής της, ενώ μόλις στις 17/7 είχε αποφασίσει την αναγκαστική μετακίνησή της στο ΓΝ «Παπανικολάου», ομολογώντας τις ελλείψεις σε προσωπικό και την αναγκαιότητα να παραμείνει στη δουλειά της. Τελικά 24 ώρες μετά, στις 18/7 στα μουλωχτά και χωρίς να την ενημερώσει, την πέταξε στον δρόμο!

 
 

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται και ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος συμμετείχε και στην παρέμβαση που έγινε στον αναπληρωτή διοικητή του ΨΝΘ.

Να ανακληθεί η απόλυση της ψυχιάτρου Ρ. Γεωργιάδη από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης απαιτεί και η ΟΕΝΓΕ.

 





902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου