Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ! Με αθλιότητες απάντησε ο υπουργός Υγείας στην κραυγή αγωνίας των υγειονομικών της Θεσσαλονίκης!

 

 

Προκλητικός και προσβλητικός εμφανίσθηκε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας απέναντι στους υγειονομικούς και στο λαό που καθημερινά ζει τις επιπτώσεις από τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία.

Αυτή τη φορά από τη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε για να στήσει φιέστες στα υποστελεχωμένα και διαλυμένα από την υποχρηματοδότηση Νοσοκομεία της πόλης, χαρακτήρισε «Συμμορία της Μιζέριας» που θέλει να απαξιώσει το ΕΣΥ όσους αντιδρούν σε αυτή την αθλιότητα. Ντράπηκε και η ντροπή από το θράσος του Αδ. Γεωργιάδη και των ομοίων του απέναντι στους υγειονομικούς που μόνο χάρη στην αυτοθυσία τους κρατάνε όρθια τα Νοσοκομεία, αλλά και στο λαό που ζει έναν Γολγοθά κάθε φορά που θα αρρωστήσει. 

Μάλιστα, στο «Παπανικολάου» κούνησε με θράσος το δάχτυλο στον πρόεδρο της ΕΝΙΘ, Χρ. Καραχρήστο, γιατρό του νοσοκομείου, όταν προσπάθησε να του περιγράψει τις μεγάλες ελλείψεις και τις εξοντωτικές συνθήκες στις οποίες δουλεύουν. «Βαρέθηκα την γκρίνια σας», του είπε και συνόδευσε την επίθεση με αντικομμουνισμό.

Ο υπουργός Εμπορευματοποίησης της Υγείας πήγε εκεί για να επισκεφθεί τη νέα πτέρυγα της αιματολογικής κλινικής. Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ διαμαρτυρήθηκε για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και ζήτησε μαζικές μόνιμες προσλήψεις, αναδεικνύοντας ότι οι προσλήψεις επικουρικών αποτελούν ανακύκλωση του προσωπικού και δεν λύνουν το πρόβλημα.

«Αυτά τα αριστερά τα βαριέμαι», του απάντησε ο Αδ. Γεωργιάδης, λέγοντας πως «οι μαζικές προσλήψεις απαγορεύονται» γιατί τάχα έτσι κινδυνεύει να χρεοκοπήσει η χώρα. «Θα χρεωκοπήσεις τη χώρα δηλαδή; Άσε με σε παρακαλώ πάρα πολύ. Είσαι γιατρός, κάνεις θεραπείες, έχεις γίνει επιστήμονας. Μην λες αυτά που έλεγαν στο ΚΚΕ», του είπε ευθαρσώς. Ζήτησε, μάλιστα, από τους γιατρούς να πουν «ένα ευχαριστώ στο κράτος για όλα αυτά που κάνει»!!!

Ο Χρ. Καραχρήστος δεν πτοήθηκε, παρουσίασε την κατάσταση και κάλεσε τον υπουργό να μιλάει με σεβασμό στους γιατρούς του Νοσοκομείου που καθημερινά ξεπερνούν τον εαυτό τους για να κάνουν περισσότερες εφημερίες για να βγει το πρόγραμμα.

Τεράστιες οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία

Στο «Παπανικολάου» οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τουλάχιστον 30% και οι χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν στο 65% με 70%, με τη λίστα αναμονής να παραμένει μεγάλη λόγω έλλειψης ιατρών και νοσηλευτών.

Επόμενως σταθμός του υπουργού ήταν το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου εγκαινίασε τη λειτουργία επεμβατικού στεφανιογράφου ο οποίος λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο με έναν και μοναδικό γιατρό. Με έναν γιατρό επίσης λειτουργεί και ο αξονικός στεφανιογράφος, με αποτέλεσμα οι γνωματεύσεις να καθυστερούν ακόμα και πάνω από 6 μήνες!

Εκεί ο υπουργός Υγείας πανηγύρισε για τα απογευματινά χειρουργεία μιλώντας για μείωση της λίστας αναμονής.

Οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν ότι η λίστα αναμονής στο ΑΧΕΠΑ παραμένει δυσθεώρητη, περίπου στους 2.000 ασθενείς. Είναι χαρακτηριστικό  ότι στο Νοσοκομείο, όλους αυτούς τους μήνες, πραγματοποιήθηκαν μόλις 50 απογευματινά χειρουργεία!

Εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και υλικών λειτουργούν μόνο οι 4 από τις 10 αίθουσες χειρουργείων που διαθέτει το Νοσοκομείο. Η έλλειψη προσωπικού φτάνει στο 35%.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας ανέτρεψε το αρχικό του πρόγραμμα στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς ενημερώθηκε ότι σε κάθε σταθμό της επίσκεψής του οι εργαζόμενοι προετοίμαζαν αγωνιστική «υποδοχή». 

 Τα νοσοκομεία τα κρατάμε όρθια οι γιατροί και οι νοσηλευτές

Με αφορμή τις νέες αθλιότητες του υπουργού Υγείας, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης σημειώνει: 

«Βαρέθηκα τις γκρίνιες σας» και «Να πείτε και ένα ευχαριστώ στο κράτος για αυτά που κάνει…»: Με αυτά τα λόγια, κραυγάζοντας, απάντησε ο Υπουργός Υγείας, στην κραυγή αγωνίας των υγειονομικών του ΓΝΘ Γ. Παπανικολάου για την κατάσταση του νοσοκομείου.

Λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, για όλα αυτά που έχει κάνει το κράτος:

  • Για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, με το 30% των οργανικών θέσεων ιατρών ΕΣΥ στην Θεσσαλονίκη να είναι κενές. Ελλείψεις που οδηγούν σε υπερεφημέρευση μέχρι κατάρρευσης, όπως της συναδέλφου αναισθησιολόγου στο ΓΝΘ Γ. Παπανικολάου.
  • Για το καθεστώς ανασφάλειας που βρίσκονται οι χιλιάδες συμβασιούχοι, που φτάνουν το 40% του συνολικού προσωπικού. Οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς υπό την απειλή της απόλυσης, όπως οι συνάδελφοι μας στην καθαριότητα του ΨΝΘ και της φύλαξης του ΓΝΘ Γ. Παπανικολάου που απολύθηκαν για να έρθουν στην θέση τους εργολάβοι.
  • Για τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών ΕΣΥ προς νοσοκομεία της περιφέρειας, για την κάλυψη με μπαλώματα των τεράστιων κενών σε όλο το ΕΣΥ, διαλύοντας έτσι την λειτουργία ολόκληρων κλινικών αλλά και την σωματική και ψυχική υγεία των υγειονομικών.
  • Για τους μισθούς των ιατρών ΕΣΥ που κόντρα σε αποφάσεις του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου παραμένουν μειωμένοι ως και κατά 50%. Με την απάντηση της κυβέρνησης να είναι ότι «δεν βγαίνει το κρατικό ταμείο», και μας δίνει την «λύση» των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων και χειρουργείων (μέσα και έξω από το ΕΣΥ), για να αυξήσουμε το εισόδημα μας μετατρέποντας τους ασθενείς σε πελάτες. Την ώρα που τα ταμεία είναι γεμάτα για πολεμικούς εξοπλισμούς και δίνουν από την φορολογία μας 500.000Ε καθημερινά για να συμμετέχει φρεγάτα, 2000χιλ. μακριά από τα σύνορα, σε ένα πόλεμο που ματώνει τον λαό της Παλαιστίνης.

Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα πολλά ευχαριστώ αλλά… εμείς, κ. υπουργέ, βαρεθήκαμε το θράσος και την κοροϊδία του υπουργείου και της κυβέρνησης, την ώρα που κινδυνεύουν άνθρωποι και τα νοσοκομεία καταρρέουν από τις αποφάσεις τους για περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Τα νοσοκομεία τα κρατάμε όρθια οι γιατροί και οι νοσηλευτές με τον καθημερινό αγώνα μας στην υπηρεσία των ασθενών!

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί τα σωματεία και τους φορείς της πόλης για άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με μονιμοποίηση των συμβασιούχων και γενναίες αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών. Θα δυναμώσουμε τη διεκδίκηση για υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, δωρεάν, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 17.30 στην πλατεία ΧΑΝΘ, μαζί με τα σωματεία εργαζομένων της πόλης.

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Τα νοσοκομεία τα κρατάμε όρθια οι γιατροί και οι νοσηλευτές με τον καθημερινό αγώνα μας στην υπηρεσία των ασθενών!

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί τα σωματεία και τους φορείς της πόλης για άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με μονιμοποίηση των συμβασιούχων και γενναίες αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών. Θα δυναμώσουμε τη διεκδίκηση για υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, δωρεάν, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου