Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Καμιά «νομιμοποίηση»!


 

Ολο και πιο συχνά ο πρωθυπουργός ζητάει την ψήφο του λαού στις ευρωεκλογές για «να εξακολουθεί η κυβέρνηση να έχει την ισχυρότερη δυνατή νομιμοποίηση και να μπορεί να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε δρομολογήσει».

Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, διαβεβαίωνε ότι «η κυβέρνηση νιώθει ισχυρή, έχοντας μία λαϊκή νομιμοποίηση» και κατηγορούσε όποιον το αμφισβητεί ότι «προσβάλλει τον ελληνικό λαό» που έδωσε στη ΝΔ 41% στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Είναι φανερό από τα διλήμματα της τελικής ευθείας ότι η ευθύνη όλων πάνω από την κάλπη μεγαλώνει, μπροστά στην επόμενη μέρα και την αντιλαϊκή πολιτική που θα κλιμακώνεται, με τη σφραγίδα της ΕΕ και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων.

Τι θα έχουμε, λοιπόν, στις 10 του Ιούνη; Μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, «νομιμοποιημένη» να συνεχίζει ακόμα πιο επιθετικά τη βάρβαρη πολιτική της; Αναβάπτιση αυτής της πολιτικής στην κάλπη των ευρωεκλογών;

Ή ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, που πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά ενάντια και στη συναίνεση που της προσφέρουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση;

Η κυβέρνηση μιλάει με θράσος στο όνομα του λαού όταν τον κοροϊδεύει κατάμουτρα για την ακρίβεια, τον στήνει για ώρες στην ουρά των εξωτερικών ιατρείων, του παίρνει 6,5 δισ. περισσότερους φόρους το 2024 και του φορτώνει 3,2 δισ. πρωτογενή πλεονάσματα.

Επικαλείται ξεδιάντροπα την ψήφο του στις εθνικές εκλογές, όταν στέλνει φρεγάτα στον πόλεμο της Ερυθράς και όπλα στο καθεστώς Ζελένσκι, συνυπογράφει τα πολεμικά ανακοινωθέντα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία και στηρίζει το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

Κουνάει προκλητικά το δάχτυλο σε όποιον αντιδρά και διαμαρτύρεται για την ενεργειακή φτώχεια που φέρνει η στρατηγική της «πράσινης μετάβασης», για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, τις δεσμεύσεις για μεγαλύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Τι θα γίνει, λοιπόν, στις 10 του Ιούνη; Θα μπορεί η κυβέρνηση με το ίδιο και μεγαλύτερο θράσος να δηλώνει δικαιωμένη για την πολιτική της, να απαξιώνει και να λοιδορεί τους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας που τη στρίμωξαν τον τελευταίο χρόνο;

`Η θα πάρει το μήνυμα ότι καμιά «νομιμοποίηση» δεν έχει η εγκληματική πολιτική της και ότι θα βρίσκει απέναντι όλο και πιο δυνατή την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα;

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να «απονομιμοποιήσει» την κυβερνητική πολιτική και την κλιμάκωσή της το επόμενο διάστημα. Γιατί όλα τα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, ο Βελόπουλος, η Πλεύση Ελευθερίας αθροίζουν και δεν αφαιρούν από το 41% της ΝΔ, επειδή συγκλίνουν μαζί της σε όλα τα στρατηγικά ζητήματα.

Είναι όλοι μαζί στο Ταμείο Ανάκαμψης, το μνημόνιο των μνημονίων για τον λαό. Είναι όλοι μαζί στη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. Είναι όλοι μαζί στη «δημοσιονομική σταθερότητα», που σημαίνει νέοι «κόφτες» για τις ανάγκες του λαού.

Είναι όλοι μαζί στη «στρατηγική αυτονομία» της ΕΕ, που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση, ακόμα πιο επιθετική ΕΕ για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι όλοι μαζί στην «πράσινη μετάβαση», που σημαίνει ακριβότερα προϊόντα, πιο ακριβά ρεύμα και καύσιμα, φόροι και χαράτσια για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Καμιά «νομιμοποίηση» λοιπόν στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης! Καμιά νομιμοποίηση όμως και στην πολιτική των άλλων κομμάτων, που είτε τη στηρίζουν είτε την «ξεπλένουν» ως «μονόδρομο», πουλώντας φούμαρα στον λαό για μια άλλη τάχα Ευρώπη.

Το 43% που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν βλέπει θετικά την ΕΕ και το 48% που έχει την ίδια γνώμη για το Ευρωκοινοβούλιο, μπορεί να υπερασπιστεί αυτήν τη στάση του μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ. Γιατί μόνο το ΚΚΕ είναι ενάντια στην ΕΕ του κεφαλαίου και παλεύει για να σπάσει ο λαός τα δεσμά της! Να αποδεσμευτεί από την πολιτική του κέρδους και να βαδίσει τον δρόμο της ανάπτυξης για τα δικά του συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες.

Αναδημοσίευση από τη στήλη «Η Άποψή μας» του «Ριζοσπάστη», Πέμπτη 30 Μάη 2024

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου