Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ TOY ΚΚΕ


Καταψηφίζει τους υποψηφίους για τη θέση του προέδρου στο Κοινοβούλιο που υπηρετούν τη στρατηγική των μονοπωλίων

 
 
Νέος πρόεδρος εκλέγεται σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την πρόθεσή της να καταψηφίσει τους υποψηφίους για τη θέση εκφράζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της: 

«Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψηφίζει τους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γιατί τόσο ίδιοι, οι πολιτικές ομάδες τους στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και τα κόμματά τους, παρά τις μεταξύ τους διαφορές και αποχρώσεις, υπηρετούν την αντιλαϊκή στρατηγική των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη-μέλη της. 


Οι υποψήφιοι στηρίζουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα του Ευρωκοινοβουλίου ή καλλιεργούν αυταπάτες για το ρόλο του. Οι υποψηφιότητες, περισσότερες από προηγούμενες φορές, από το σύνολο σχεδόν των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν συνιστούν καμία δήθεν "δημοκρατική εξέλιξη". Εκφράζουν την όξυνση των ανταγωνισμών σε Ευρωζώνη και ΕΕ, που περιλαμβάνουν και τις διαφορές ανάμεσα σε μείγματα της αστικής διαχείρισης, με επίδικο ποιανού τα μονοπώλια θα βγουν κερδισμένα σε βάρος των άλλων. Στο έδαφος αυτό εξελίσσονται και τα παζάρια στο παρασκήνιο ανάμεσα στις διάφορες αστικές και οπορτουνιστικές πολιτικές δυνάμεις για τη στήριξη του ενός ή του άλλου υποψηφίου. 

Οι λαοί διαθέτουν σήμερα την πείρα για να βγάλουν συμπεράσματα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρωταγωνίστησε σε όλες τις αποφάσεις ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματά τους, υπηρετώντας τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Αποτελεί αντίπαλο των λαών, όπως όλα τα όργανα της ευρωένωσης του κεφαλαίου. Όποιος και να εκλεγεί πρόεδρός του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση να πρωτοστατεί στην αντιλαϊκή επίθεση. Μοναδική διέξοδος και ελπίδα για τον εργαζόμενο λαό είναι να αντιπαραθέσει στην εξουσία των μονοπωλίων, τις ενώσεις και τους μηχανισμούς τους, τη δική του κοινωνική συμμαχία για να απαλλαγεί από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, ανοίγοντας το δρόμο για την εργατική εξουσία και τη λαϊκή ευημερία». 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου