Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Πανελλαδική κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα


Στις 15 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. οι συνταξιούχοι από όλες τις γωνιές της χώρας μας δίνουμε αγωνιστικό "παρών" στην πλ. Συντάγματος στην Αθήνα.



Μαζικά αγωνιστικά υπερασπιζόμαστε τις συντάξεις μας, τα δικαιώματά μας που τα πληρώσαμε με το μόχθο της ζωής μας και δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή.
Η κυβέρνηση, με άλλοθι τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, εγκαινιάζει νέες τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, τη νέα καρατόμηση που ετοιμάζει, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της "προσωπικής διαφοράς" σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.
Ο νέος προϋπολογισμός για το 2018 δίνει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην Υγεία - Περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή ύψους 350 εκατομμυρίων Ευρώ. Αυτά μαζί με τις νέες περικοπές στις συντάξεις μας, στους μισθούς αποδείχνουν ότι η δυστυχία των συνταξιούχων, των εργαζομένων και του λαού αποτελεί τη βασική προϋπόθεση των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους.
Μας ρίχνουν κυριολεκτικά στον Καιάδα για τα κέρδη των ολίγων. Αυτό το χαρακτήρα έχει η αιματοβαμμένη ανάπτυξη που στοχεύουν.
Είμαστε στο δρόμο του αγώνα, γιατί πιστεύουμε ότι με τον πλούτο που παράγουμε, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας που και αυτά θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους με ανεργία, με μισθούς και εργασιακές σχέσεις δουλοκτητικές.
Μπορούμε να νικήσουμε και να ανατρέψουμε τις αντεργατικές τους πολιτικές, νικώντας το φόβο, την αδιαφορία, τη θανατηφόρα λογική που καλλιεργούν σκόπιμα οι δυνάμεις του συστήματος ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε, μπαίνοντας πιο μαζικά - μαχητικά στον αγώνα.
Διεκδικούμε ό,τι με τη βία μας έχουν αφαιρέσει. Οι συντάξεις μας, τα δικαιώματά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι χάρισμα, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος.
Απαιτούμε:
  • Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων μας.
  • Άμεση καταβολή όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ και των μερισμάτων που χρονίζουν.
  • Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.
  • Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών - αντεργατικών νόμων και απόδοση σε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.
Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018.
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος. Ο αγώνας μας είναι κοινός.
Δεν τους χαρίζουμε τις συντάξεις μας - Δεν τους χαρίζουμε την υγεία μας - Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια - Τα πληρώσαμε - τα δικαιούμαστε - τα απαιτούμε.
Στις 15 του Δεκέμβρη όλοι οι δρόμοι από όλες τις γωνιές της χώρας μας οδηγούν στην πλ. Συντάγματος στην Αθήνα. Να μη λείψει κανένας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου