Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΜΕ Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις για το δικαίωμα στην απεργία (VIDEO - ΦΩΤΟ)






Μαχητικό και μαζικό συλλαλητήριο - απάντηση στην κυβέρνηση, που καίγεται να κάνει δώρο στους εργοδότες και στο μεγάλο κεφάλαιο, το τσάκισμα του δικαιώματος στην απεργία, έδωσαν οι εργαζόμενοι και από τη Θεσσαλονίκη. Με μαζικές εξορμήσεις το πρωί σε χώρους δουλειάς, με μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι στο Πρωθυπουργικό γραφείο που εδρεύει στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και με μεγάλο συλλαλητήριο το απόγευμα, έστειλαν ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να μπουν στο γύψο οι αγώνες των εργαζόμενων.


Στο απογευματινό συλλαλητήριο που έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου, συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι από κάθε κλάδο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι που παλεύουν στο πλευρό της εργατικής τάξης, φοιτητές και σπουδαστές. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Όπλο των εργατών είναι η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» και «εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Όπως είπε «οι καπιταλιστές, οι κυβερνήσεις τους και οι λακέδες τους στο κίνημα νομίζουν ότι βρήκαν τον τρόπο, καλύτερα οργανωμένοι, να φιμώσουν το εργατικό κίνημα με τη καταστολή όπου δε πιάνει η μπογιά της ταξικής συνεργασίας. Ξεχνούν ότι το εργατικό κίνημα είτε στην κατοχή, είτε το Μάη του '36, είτε στην περίοδο της Χούντας, δεν υπέστειλε ποτέ την σημαία της απεργίας κάτω από οποιοδήποτε φόβο, είτε της εξορίας, των φυλακών, των βασανιστηρίων, των εξοριών, της εξόντωσης. Και πάντα κέρδισε».

Ο Λ. Στολτίδης κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Και τόνισε ότι η Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση. Όλοι πρέπει να μπουν στον αγώνα και να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της. 

Με μαζικές εξορμήσεις το πρωί σε χώρους δουλειάς, μαχητικές πικετοφορίες και εξορμήσεις στις αγορές στο κέντρο των πόλεων, οι ταξικές δυνάμεις σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα βρει το εργατικό κίνημα μπροστά της έτοιμο να βάλει φραγμό, στην προσπάθειά της να το βάλει στο γύψο. 

Πικετοφορίες και εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Κατερίνη, Σέρρες, Βέροια, και Κιλκίς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου