Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ Δ. ΓΟΝΤΙΚΑ - Ν. ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «SPORT FM»


Από το 1ο Φεστιβάλ ΚΝΕ στο Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ (AUDIO)

 



Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sport FM» και τους δημοσιογράφους Μιχάλη Λεάνη και Μπάμπη Χριστόγλου έδωσαν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Σεπτέμβρη.

Αναφέρθηκαν στο μήνυμα του φετινού Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, αλλά και στην ιστορική του πορεία μέσα στα χρόνια, σαν διαχρονική μορφή επικοινωνίας με τη νέα γενιά, στη σύνδεσή του με την Τέχνη και τρεις γενιές καλλιτεχνών στη χώρα μας. 


Ο Δ. Γόντικας αναφέρθηκε στο πρώτο Φεστιβάλ το 1975, επισημαίνοντας ότι το Φεστιβάλ δεν είναι μόνο ένα πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός, είναι και ένα πολιτικό και ιδεολογικό γεγονός που απαντά στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των νέων ανθρώπων. «Δεν χάνουμε την υπονομή μας και την αντοχή μας, γιατί ξέρουμε πως αυτά που διεκδικούμε είναι η πρόοδος για την ανθρωπότητα».

Ο Νίκος Αμπατιέλος από την πλευρά του επισήμανε πως η Ιστορία έχει δείξει πως ό,τι κατέκτησε ο λαός τα προηγούμενα χρόνια, το πέτυχε μόνο με σκληρούς αγώνες στους οποίους πρωτοπόροι αγωνιστές ήταν οι κομμουνιστές. 
Αναφέρθηκε, επίσης, στην επίσκεψη της 17χρονης Παλαιστίνιας αγωνίστριας Αχέντ Ταμίμι παρά τα εμπόδια που επιχειρήθηκαν να στηθούν στην επίσκεψή της στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου