Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Μαύρη προπαγάνδα κατά της Κούβας από το ΑΠΕ-ΜΠΕ





Από atexnos3 στο Ιάν 4, 2019 Διεθνή
 
Με ενα απαράδεκτο κείμενο, που έμοιαζε να έχει γραφτεί για τις σελίδες ακροδεξιάς συντηρητικής φυλλάδας, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) αναφέρθηκε στην επέτειο των 60 χρόνων από το θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης. Ένα κείμενο που έσπευσαν να  αναπαραγάγουν αρκετά «παπαγαλάκια» του συστήματος.

Με παραπλανητικό τίτλο «Η Κούβα γιορτάζει την 60η επέτειο της Επανάστασης», το κείμενο του ΑΠΕ αναφέρεται εν συντομία στους εορτασμούς που αναμένονταν να λάβουν χώρα στο νησί, αφιερώνοντας όλο το υπόλοιπο του άρθρου σε αναπαραγωγή αντικομμουνιστικής-αντικουβανικής προπαγάνδας.


Πιό συγκεκριμένα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναπαράγει δηλώσεις παραγόντων της κουβανικής κοινότητας της Φλόριντα – η οποία αποτελεί τον κύριο θύλακα ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας ενάντια στην Επανάσταση – φτάνοντας στο σημείο να προβάλλει τις απόψεις ατόμων – καταδικασμένων από την κουβανική δικαιοσύνη – για υπονομευτική, αντεπαναστατική δράση. 

Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο Βλαντιμίρο Ρόκα (τις δηλώσεις του οποίου στο γαλλικό πρακτορείο αναπαράγει το ΑΠΕ) ο οποίος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η επανάσταση «θα σβήσει κάτω από το ίδιο της το βάρος». Οι συντάκτες του ΑΠΕ όχι μόνο δε μπαίνουν στη διαδικασία να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους για τα έργα και τις δράσεις του «αντιφρονούντα» Βλαντιμίρο Ρόκα αλλά, επιπλέον, φέρονται να υιοθετούν τις απόψεις του.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μας «ενημερώνει» πως η «καστρική επανάσταση» (sic), ενώ αρχικά ενέπνευσε τα αριστερά κινήματα της Λατινικής Αμερικής, «στη συνέχεια προκάλεσε ανησυχίες και επικρίσεις στη διεθνή κοινότητα για το ζήτημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των πολιτικών κρατουμένων, που φθάνουν τους εκατό, σύμφωνα με τις οργανώσεις των διαφωνούντων.»

Φυσικά, το ΑΠΕ δεν κάνει καμία αναφορά για το ρόλο και τις αποδεδειγμένες σχέσεις των λεγόμενων «πολιτικών αντιφρονούντων» της Κούβας με κέντρα των ΗΠΑ και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Όπως επίσης, δεν εξηγεί ότι ο περίφημος «αντιφρονών» Βλαντιμίρο Ρόκα έχει καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση (1997-2002) για αντεπαναστατική δράση και σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις κουβανών εξόριστων στις ΗΠΑ. 
Το Μάρτη του 2008, ο ίδιος κύριος κατέκρινε την απόφαση της Ε.Ε. να άρει τμήμα των – εμπορικών και οικονομικών- κυρώσεων που είχε επιβάλλει στην Κούβα!

Απ’ ό,τι φαίνεται, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγο ενδιαφέρονται για την αλήθεια και την αντικειμενικότητα σε ότι αφορά την Κούβα. Εκτός κι’ αν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λειτουργώντας σαν προπαγανδιστικό όργανο της – χωμένης μέχρι τα μπούνια στα αμερικανονατοικά σχέδια – ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ακολουθούν τις απόψεις του… «διαβολικά καλού» συμμάχου Τραμπ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου