Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Η «συνέχεια»...


Η «συνέχεια» στη νέα φάση της αντεργατικής επίθεσης, όπως αυτή καταγράφηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, δεν θα μπορούσε παρά να αφορά όλους τους παράγοντες που παίζουν ρόλο για την προώθησή της. Κι αν η κυβέρνηση ΝΔ, σε ό,τι αφορά τα Εργασιακά, έπιασε το νήμα από την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου που ψήφισε πέρσι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να αναγγείλει σήμερα νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ έπιασε το νήμα... από τον εαυτό της! Οπως ακριβώς η πλειοψηφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ κατάπιε αμάσητη την απεργοκτόνα νομοθετική διάταξη που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τον Γενάρη του 2018, αρνούμενη ακόμα και να κηρύξει απεργία, έτσι ακριβώς και τώρα, σε μια ανακοίνωση 800 λέξεων για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για το νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα που προανήγγειλε ο Γ. Βρούτσης, ούτε βέβαια και για τις άλλες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και τη νέα κλιμάκωση της επίθεσης στο Ασφαλιστικό. Και τι να πουν, άλλωστε... Μόνο να χαιρετίσει την εξέλιξη θα μπορούσε η συνδικαλιστική μαφία, ο αρχηγός της οποίας άλλωστε έχει δηλώσει ξεδιάντροπα ότι τάχα «η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της»!

... και οι αστείοι
 
Αυτοί που είναι πραγματικά αστείοι, βέβαια, είναι... το ΣΥΡΙΖΑίικο κομμάτι της «παρέας» των εργατοπατέρων, η παράταξη ΕΑΚ, η οποία αφού συμμετείχε στην προσπάθεια να μην κουνηθεί φύλλο στο προηγούμενο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού συνεχίζει απτόητη παρέα με τα συνεταιράκια της στην ηγεσία της ΓΣΕΕ τα όργια νοθείας και το απροκάλυπτο μπάσιμο της εργοδοσίας στις διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τώρα - μετά την εναλλαγή στην αστική διακυβέρνηση - διαμαρτύρεται τάχα... για την «πλειοψηφία της ΓΣΕΕ» (!) και την αφωνία της για τα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα.

Τα σημειώνουμε όλα αυτά ακριβώς γιατί για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνουν ότι συστατικό στοιχείο της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της, είναι και ο αγώνας για να πεταχτούν τα τσιράκια τους έξω από τις γραμμές των συνδικάτων!

Επάξια
 
«Εξαιρετική λύση» χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις σχέσεις Αθήνας - Ουάσιγκτον, με αφορμή την επίσκεψη του βοηθού υπουργού Εξωτερικών, Φίλιπ Ρίκερ, στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως «είναι ίσως η σημαντικότερη συμφωνία για τα Βαλκάνια μετά από αυτή του Ντέιτον». Η συμφωνία αυτή είχε ακολουθήσει τη ΝΑΤΟική επιχείρηση βομβαρδισμών «Deliberate Force» το 1995 στη Βοσνία και οδήγησε στην «ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο» μέσω της ουσιαστικής διχοτόμησης της χώρας στον κροατο-μουσουλμανικό τομέα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και τον σερβικό της Σερβικής Δημοκρατίας. Και βέβαια, η συμφωνία αυτή όχι μόνο δεν έφερε πραγματική ειρήνη, όχι μόνο δεν σταμάτησε τα σχέδια για αποσχίσεις και γενικότερα αλλαγές συνόρων στην περιοχή, αλλά επί της ουσίας αποτέλεσε «προθάλαμο» για τον επόμενο γύρο των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, που ζούμε σήμερα. Οι συμφωνίες των ιμπεριαλιστών έχουν μοναδικό κριτήριο την προώθηση των επικίνδυνων σχεδιασμών τους και σε καμία περίπτωση την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς. Και από αυτήν την άποψη όντως η συμφωνία των Πρεσπών παίρνει «επάξια» μια θέση δίπλα στις υπόλοιπες τέτοιες.

Αμηχανίες
 
Βασιλικότερος του βασιλέως εμφανίστηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, δηλώνοντας πως θέλει ανταγωνιστικές ιδιωτικές επενδύσεις και όχι έναν «παρασιτικό, κρατικοδίαιτο καπιταλισμό». Ωστόσο, κρατικό χρήμα, φοροαπαλλαγές και προνόμια πάνε μαζί με τις ιδιωτικές επενδύσεις, όπως απέδειξε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όταν ψήφισε τον Ιούνη του '16 τον «αναπτυξιακό» νόμο, με τον οποίο θέσπισε απλόχερα προκλητικές φοροαπαλλαγές, άμεσες επιδοτήσεις εκατ. ευρώ και πλήθος ακόμα προνομίων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι ο ίδιος νόμος που σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης επικρότησε ως προς την κατεύθυνσή του και θέλει να βελτιώσει, ώστε να γίνει ταχύτερος ως προς την απόδοση του κρατικού χρήματος στους επιχειρηματίες... Εχει, όσο να 'ναι, την «αμηχανία» της η... δομική αντιπολίτευση, με βάση τα θέλω του κεφαλαίου.





Ριζοσπάστης   Σάββατο 27 Ιούλη 2019 - Κυριακή 28 Ιούλη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου