Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Να ενταχθούμε ολοκληρωτικά στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας



Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί εργαζόμενοι που εργάζονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ιδιωτικής Υγείας αποτυπώνει η ανακοίνωση της παράταξης «Αγωνιστικός Παλμός» στο Σωματείο Εργαζομένων «Ιασώ General».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία διατυπώνουν το αίτημα για το συγκεκριμένο ίδρυμα, όπως και για όλο τον
ιδιωτικό τομέα της Υγείας «αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει να μπει ολοκληρωτικά στη μάχη και υπό τον σχεδιασμό για την υπεράσπιση της υγείας του λαού από την πανδημία, όχι να συνεχίσει ν' αυγαταίνει τα κέρδη των μετόχων».

Η παράταξη σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «δεν γίνεται σε χώρο υγείας να μην έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα ειδικές ενημερώσεις του προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν γίνεται μέχρι και χτες, με τις πλάτες της κυβέρνησης που στηρίζει τα κέρδη των ομίλων της ιδιωτικής υγείας φυσικά, να λειτουργεί η κλινική στους συνηθισμένους της ρυθμούς και με τα τακτικά της χειρουργεία, σαν να μην τρέχει τίποτα. Δεν γίνεται, ενώ η κλινική δουλεύει ως συνήθως, η διοίκηση να πιέζει τους εργαζόμενους γονείς ώστε να μην πάρουν την "ειδική άδεια", να θολώνει τα νερά για τις άδειες εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ταυτόχρονα να κόβει όλες τις κανονικές άδειες. Δεν γίνεται να μας μιλούν για "αλτρουισμό", όταν δουλεύουμε για ψίχουλα και αυξήσεις του 1%, που έχουν προκαλέσει τόσες συνεχιζόμενες παραιτήσεις, ώστε ήδη πριν την τωρινή κρίση να δουλεύουμε πέρα από τα όριά μας».

Τα αιτήματα των εργαζομένων περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

-- Δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό σε κάθε εργαζόμενο που εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα.

-- Απολύμανση όλων των χώρων.

-- Άμεσες προσλήψεις προσωπικού και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

-- Χορήγηση της άδειας «ειδικού σκοπού» για τα κλειστά σχολεία σε όσους εργαζόμενους τη δικαιούνται. Απουσία όλων των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με αποδοχές, για όσο διάστημα ορίζουν οι ΠΝΠ.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι σε απάντηση του γενικού διευθυντή στα αιτήματα του σωματείου, που τους «κάνει "μαθήματα" για την ηθική μας ως "επαγγελματιών υγείας"», επαναφέρουν το αίτημα για ένταξη στο σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου