Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Πολύ σχολαστικά...



Της Κάλι Καρά

Την ίδια ώρα που ο λαός μας πολύ σχολαστικά φοράει τη μάσκα και πλένει τα χέρια του για να αντιμετωπίσει την κορονοϊοκατάσταση, οι επιτελείς της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της και οι «αριστεροί» ψάλτες υποστήριξης του βάρβαρου συστήματος έχουν βγάλει τα τεφτέρια και μελετούν πολύ σχολαστικά εκείνα τα μέτρα που θα φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις τσέπες των πλουτοκρατών, πληρώνοντας και πάλι οι λαοί...

Μελετούν τους τρόπους που οι ΠΝΠ (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) θα κουμπώνουν στους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους των μνημονίων, ώστε να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί με το κόλπο της «Συν-Εργασίας», να αυξηθεί και να παγιοποιηθεί η «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, να ξηλωθούν ό,τι απέμεινε στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, να ελαφρύνει και άλλο τις ασφαλιστικές εισφορές στους επιχειρηματικούς ομίλους, με επικεφαλίδα του πρωθυπουργού το σλόγκαν «οι ζημιές θα μοιραστούν σε όλους» και του «αριστερού» ψάλτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οι συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία θα είναι δύσκολες παντού».


Με το αναβάπτισμα του ΕΣΥ σε «ΝΕΟ ΕΣΥ» προσπαθούν να κουκουλώσουν τη διαχρονική πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας που αποκαλύφτηκε πλήρως στις συνθήκες της πανδημίας. Ενώ ο λαός έχει μπει στην αναμονή για εξετάσεις, διάγνωση και θεραπεία και αφημένοι στην τύχη τους οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα, οι ιδιωτικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην Υγεία μετρούν τα κέρδη τους από τα διαγνωστικά τεστ, ακόμη και από τα κρεβάτια ΜΕΘ που διέθεσαν.

Με το βλέμμα στραμμένο πολύ σχολαστικά στα «διαφυγόντα κέρδη», της βαριάς βιομηχανίας της εκμετάλλευσης, του Τουρισμού, η Κομισιόν αποφάσισε και η κυβέρνηση στηρίζει το μέτρο που εξαφανίζει την πανδημία.

Να έρχονται οι πτήσεις από το εξωτερικό γεμάτες, χωρίς κανένα κενό ανάμεσα στα καθίσματα, «καθώς αυτό θα καθιστούσε τις πτήσεις μη οικονομικές με αμφισβητήσιμα οφέλη για την υγεία»!

Στους εργαζόμενους μένει να δουν την ξεκάθαρη κοροϊδία και τους τρόπους με τους οποίους η καπιταλιστική ΕΕ θωρακίζει το κεφάλαιο και τους στέλνει τον λογαριασμό εδώ και δέκα χρόνια και τώρα ξανά τα βάρη της νέας κρίσης.

Να οργανώσουν πολύ σχολαστικά την αντεπίθεσή τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους και στόχο την αποδέσμευση από το βάρβαρο «λάκκο των λύκων».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου