Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, παραμένουν οι αιτίες που απειλούν κάθε φορά τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων (ΦΩΤΟ)

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

 

Πηγή: Eurokinissi

Λίγες μέρες μετά την θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πύρινη κόλαση.

Ευτυχώς, αυτή τη φορά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Όμως, οι αιτίες που προκαλούν τέτοιες καταστροφές είναι εδώ και απειλούν τη ζωή και την περιουσία του λαού όπως η εμπορευματοποίηση της γης, τα δάφορα επενδυτικά σχέδια, η υποχρηματοδότηση στον τομέα της πρόληψης, η υποστελέχωση στην Πυροσβεστική.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση. Ως επί το πλείστον υπάρχουν πολλές διάσπαρτες μικροεστίες (τα «καντηλάκια» όπως λέγονται), σε όλη την έκταση που κατέκαψε η πυρκαγιά.

Πηγή: Eurokinissi

Στην προσαγωγή ενός ατόμου που ασχολείται με τη μελισσοκομία, φέρεται να έχουν προχωρήσει οι υπάλληλοι του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο προσαχθείς εξετάζεται για  εμπρησμό από αμέλεια, κάτι που ο ίδιος αρνείται. 

Αντίθετα, οι τέσσερις άνδρες που είχαν προσαχθεί νωρίτερα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Ροδόπολης, Β. Κλεφτάκη, από την πυρκαγιά έχουν καεί ή προκληθεί ζημιές σε 20 σπίτια. Ωστόσο, το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής θα φανεί αφού σβήσουν οι φλόγες. Επίσης, έχουν καεί αυτοκίνητα. 

Υπενθυμίζουμε ότι η φωτιά ξεκίνησε πριν τις 12 το μεσημέρι κοντά στο Νεκροταφείο της Σταμάτας και πήρε γρήγορα διαστάσεις. Το πύρινο μέτωπο σχημάτισε ένα «τετράγωνο» στη Σταμάτα, στη Ροδόπολη, στη Δροσιά και στον Διόνυσο, σε μια περιοχή στην οποία υπάρχουν εκατοντάδες σπίτια.

Πηγή: Eurokinissi

Η αυτοθυσία των πυροσβεστών, που εξαντλημένοι από τις φωτιές των προηγούμενων ημερών πάλεψαν για να μην υπάρξει νέα μεγάλη τραγωδία, τελικά απέδωσε, και η πυρκαγιά «μαζεύτηκε». Όμως, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει σε μια επόμενη μεγάλη φωτιά, αφού και αυτήν την αντιπυρική περίοδο όλα κρέμονται από μια κλωστή, με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και ζήτησε να κινητοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα και το προσωπικό για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, έτσι ώστε να μην καταστραφούν περιουσίες και κυρίως να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους Τεύκρο Παντελόγλου, μέλος του Τομεακού Γραφείου Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Διονύσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκο Κατρά, επίσης μέλος του ΤΓ Β. Τομέα, και Ολγα Σταροπούλου, Γραμματέα της ΚΟ Διονύσου και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Β. Τομέα.

Πηγή: Eurokinissi 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου