Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια» - Όλοι στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 8 Οκτώβρη

 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Επιβεβαιώνεται  αυτό που λέει ο λαός ότι το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους για το ζήτημα των αναδρομικών των συνταξιούχων, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 8 Οκτώβρη.

Όπως αναφέρουν, «εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα εκατομμύρια συνταξιούχοι βομβαρδίζονται από την κυβερνητική προπαγάνδα, τα φιλικά της ΜΜΕ και τον Τύπο, ότι γενικά οι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργούν την προσδοκία ότι λίγο ως πολύ αυτό θα ισχύσει για όλους τους συνταξιούχους. Να όμως που ήρθε η ζωή να επιβεβαιώσει την αλήθεια και για μια ακόμη φορά αυτό που λέει ο λαός, ότι "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια"».

Και συνεχίζει σημειώνοντας: «Τι έγινε με τα αναδρομικά; Έγινε αυτό που με κάθε τρόπο ενημερώνει τους συνταξιούχους η ΣΕΑ.

Πρώτον ότι τα αναδρομικά του 11μηνου των ετών 2015-2016 με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης δεν έχουν αποδοθεί στο σύνολό τους στους συνταξιούχους για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις, καθώς την 13η και 14η σύνταξη. Οι συνταξιούχοι που από τις περικοπές τους για μια 10ετία πληρώνουν 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, έλαβαν ως αναδρομικά για την περίοδο αυτή 1,7 δισ. από τα 4 δισ. που έπρεπε να τους δοθούν, που και αυτά με την άδικη φορολόγησή τους το ποσό αυτό μειώνεται δραστικά.

Δεύτερον, τα αναδρομικά που προέκυψαν από την ψήφιση του νόμου 4670/20 όσων συνταξιούχων έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασίας η αλήθεια έχει ως εξής. Όσοι από αυτούς έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου και στο εκκαθαριστικό τους έχει προκύψει προσωπική διαφορά (η οποία χάρη στους αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος δεν έχει περικοπεί), η όποια διαφορά προκύψει παραπάνω από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους, αυτή θα αφαιρείται από το ποσό της προσωπικής διαφοράς. Το υπόλοιπο της διαφοράς θα παραμένει, αλλά το αναγραφόμενο ποσό που απομένει θα είναι μικρότερο. Αυτοί οι συνταξιούχοι αναδρομικά δεν θα λάβουν. Αυτό αφορά 1,8 εκατ. συνταξιούχους αυτής της κατηγορίας. Όσων από αυτούς (που είναι το 2 με 3% του συνόλου των συνταξιούχων, γύρω στις 130 χιλ.) που η προσωπική τους διαφορά είναι μικρότερη του ποσού που προκύπτει από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους, μόνο σε αυτούς θα αποδοθεί η διαφορά του ποσού που προκύπτει ως μια μικρή αποκατάσταση στις συντάξεις που θα τους καταβληθεί σε πέντε ετήσιες δόσεις και ένα ποσό αναδρομικών που αφορά τα έτη 2019-2020!!!

Τρίτον, οι συνταξιούχοι που έχουν λάβει τη σύνταξή τους μετά τον νόμο Κατρούγκαλου και έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασίας, σε αυτούς ήδη τους έχει αφαιρεθεί η προσωπική διαφορά και οι συντάξεις τους είναι μικρότερες απ΄ αυτούς που έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από αυτόν τον νόμο παρά του ότι έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις. Αυτοί οι συνταξιούχοι έχουν όλες τις προηγούμενες περικοπές των παλαιοτέρων συνταξιούχων συν την αφαίρεση της προσωπικής διαφοράς. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν μια μικρή αύξηση σαν αποκατάσταση στη σύνταξή τους, όμως το αποτέλεσμα θα είναι για αυτούς αρνητικό αφού σε σχέση με τους παλαιότερους αυτοί οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν στη σύνταξή τους αρκετά χρήματα παρακάτω».

Και καταλήγοντας οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις επισημαίνουν ότι «αυτά λοιπόν είναι τα έργα όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής. Αυτά θέλουν να κρύψουν όλοι αυτοί που βαυκαλίζουν τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά και τα δικαστήρια. Στόχος τους είναι να διώξουν τους συνταξιούχους από το "ιερό πεζοδρόμιο" του αγώνα που μόνο μέσα από αυτόν το δρόμο έχουν πετύχει να αποκρούσουν αντισυνταξιουχικά, αντιλαϊκά μέτρα και να πετύχουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Οι συνταξιούχοι βγάζουν συμπεράσματα από αυτήν τη σκόπιμη παραπληροφόρηση γι’ αυτό θα συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική συγκέντρωση της 8/10/21 στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11.30 π.μ. και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου