Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

«Όχι άλλος νεκρός, όχι άλλος σακατεμένος διανομέας για τα κέρδη των εργοδοτών» - Γενική Συνέλευση στις 4 Νοέμβρη

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ «WOLT»

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως προχωρά το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής μαζί με τους διανομείς της «WOLT» με αφορμή το τραγικό δυστύχημα διανομέα στη Θεσσαλονίκη, εν ώρα εργασίας, «για να αποφασίσουμε συλλογικά τι θα κάνουμε για να σταματήσουμε πια αυτή την άθλια κατάσταση που ζούμε καθημερινά».

Με σύνθημα «Όχι άλλος νεκρός, όχι άλλος σακατεμένος για τα κέρδη της "WOLT"», σημειώνουν στο κάλεσμά τους:

«Χθες ήταν ο 47χρονος συνάδελφος, αύριο μπορεί να είναι κάποιος από τους υπόλοιπους. Είμαστε αποφασισμένοι να μη δεχτούμε πλέον να βάζουμε μπροστά το μηχανάκι και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε όρθιοι πίσω στην οικογένειά μας.

Η αιτία δεν είναι η κακιά η ώρα, ούτε η κουλτούρα της ασφαλούς οδήγησης. Αιτία είναι ότι η προστασία των διανομέων από τα εργατικά ατυχήματα θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία, εμπόδιο μπροστά στον ανταγωνισμό και το κυνήγι του κέρδους.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρωνόμαστε με τα ψίχουλα που αποφασίζουν και να αναγκαζόμαστε για αυτόν τον λόγο να είμαστε στον δρόμο 10-14 ώρες για να βγάλουμε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.

Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή μας, εφόσον ακόμα και τα πιο βασικά και αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας οι εταιρείες και η εκάστοτε κυβέρνηση τα έχουν φορτώσει στις πλάτες μας με τη γνωστή καραμέλα της "ατομικής ευθύνης".

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Θα παλέψουμε οργανωμένα και μαζικά, όπως έκαναν και οι συνάδελφοί μας στην "E-FOOD".

Διεκδικούμε:

  • Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους διανομείς, με παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας στην ευθύνη της εταιρείας.

  • Οριοθέτηση των χιλιομετρικών αποστάσεων παραλαβής και παράδοσης.

  • Να απαγορευτεί η διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

  • Αύξηση στην πληρωμή των παραγγελιών» (οι εργαζόμενοι είναι όλοι freelancer, πληρώνονται με το κομμάτι και ζητούν να πληρώνονται μεγαλύτερο ποσοστό από τις παραγγελίες).

    902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου