Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Ενώ η Θεσσαλονίκη ζει έναν ακόμα «μαύρο» Νοέμβρη, η διοίκηση Ζέρβα ασχολείται με τη διαστρέβλωση της Ιστορίας...

 

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

Τη διοίκηση Ζέρβα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ενώ η πόλη ζει έναν ακόμα «μαύρο» Νοέμβρη, σπάζοντας τα ρεκόρ σε κρούσματα κορονοϊού, με τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ να έχουν μπουκώσει, αυτή ασχολείται με τη διαστρέβλωση της Ιστορίας και  την εξασφάλιση του εκλογικού μέλλοντος, με κύριο πυλώνα την προσέγγιση της ακροδεξιάς, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης και ο επικεφαλής Σωτήρης Ζαριανόπουλος. 

Αφορμή στάθηκε η απαράδεκτη ανάρτηση του αντιδημάρχου «Κοινωνικής Πολιτικής» Χ. Αηδονόπουλου, σχετικά με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα στις 30 Οκτώβρη του ' 44.

Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει: 

«Ενώ η πόλη ζει έναν ακόμα "μαύρο" Νοέμβρη, σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ σε κρούσματα κορονοϊού, τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ "μπούκωσαν" με κίνδυνο να έχουμε πάλι εκατόμβες νεκρών (και εκτός ΜΕΘ), η διοίκηση Ζέρβα "δεν δίνει δεκάρα", δεν λέει κουβέντα για την απαράδεκτη κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στην πόλη για να μη στεναχωρήσει τους κυβερνητικούς καθοδηγητές της και τους ιδιώτες κλινικάρχες που κάνουν μπίζνες με την υγεία του λαού. Τα μέτρα προστασίας έγιναν ανέκδοτο με τις πλάτες κυβέρνησης και δήμου, ενώ στα σχολεία αντί για αποσυμφόρηση των τάξεων έχουμε μεγαλύτερο συνωστισμό μαθητών.

Αυτή η μεθοδευμένη "απραξία" της συνοδεύεται με μια εξίσου μεθοδευμένη υπερ-δραστηριότητα για την εξασφάλιση του εκλογικού μέλλοντος της διοίκησης Ζέρβα, με κύριο πυλώνα την προσέγγιση της ακροδεξιάς.

Στις απαράδεκτες δηλώσεις Ζέρβα για τις επιθέσεις ναζιστικών ταγμάτων εφόδου στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, την προσπάθεια παρεμπόδισης της αντιφασιστικής συναυλίας, τα "στραβά μάτια" της διοίκησης στις συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών και Κασιδιάρη, χθες προστέθηκε και η απαράδεκτη ανάρτηση του αντιδημάρχου "Κοινωνικής Πολιτικής" κ. Χάρη Αηδονόπουλου σχετικά με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα την 30 Οκτώβρη 1944. Δήλωση για την οποία την ευθύνη επωμίζεται ο κ. Ζέρβας.

Στην ανάρτησή του ο κ. Αηδονόπουλος αναμάσησε τα γνωστά ακροδεξιά ψέματα ότι "η πόλη δεν απελευθερώθηκε από τον ΕΛΑΣ", αλλά οι Γερμανοί έφυγαν "οικειοθελώς". Πρόσθεσε τη φωνή του στις ακροδεξιές (και φασιστικές) κραυγές να διαγραφεί η αλήθεια από την Ιστορία της πόλης και την αναθηματική πλάκα για την απελευθέρωσή της από τον ναζισμό και τους ντόπιους συνεργάτες του.

Η ενέργεια αυτή δεν είναι άσχετη με την πρόσφατη αρθρογραφία γνωστού ακροδεξιού επαγγελματία διαστροφέα της Ιστορίας που έγραψε το αμίμητο ότι "οι κομμουνιστές έκαναν διακοπές στη Μακρόνησο". Δεν είναι άσχετη με την πρόταση της ακροδεξιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο ή να φύγει η πλάκα ή να διαγραφεί το όνομα του ΕΛΑΣ. (Πρόκειται για τον ίδιο που δεν ψήφισε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, δεν ψήφισε τη μετονομασία οδού σε Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πρότεινε τη μετονομασία οδού σε "Γ. Γρίβα", του διαβόητου αρχηγού των ταγματασφαλιτών της οργάνωσης Χ και συνεργάτη των Γερμανών).

Η διοίκηση Ζέρβα δεν είναι μόνο μια διοίκηση ακραία φιλική στην κυβέρνηση και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ακραία εχθρική στους δημότες και τις πραγματικές ανάγκες τους. Στην επιδίωξή της να προσεγγίσει εκλογικά τους ορφανούς ψηφοφόρους της ακροδεξιάς, είναι επικίνδυνη.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί τη διοίκηση του δήμου να ξεχάσει τους σχεδιασμούς της να ξαναγράψει (με ψέματα) την Ιστορία της πόλης, να εξισώσει θύτες και θύματα, να δικαιώσει τα μυθεύματα της ακροδεξιάς, των πολιτικών απογόνων των συνεργατών των Γερμανών.

Ο λαός της πόλης δεν θα το επιτρέψει».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου