Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

«Ξεκινάει η μάχη»


 

Από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό πως καταθέτει πρόταση μομφής ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ πήραν μπρος και τα επικοινωνιακά επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί το έκανε; Τι κρύβει η πρόταση Τσίπρα;» και άλλα παρόμοια, χρωματισμένα βέβαια με την πολιτική τοποθέτηση του κάθε ΜΜΕ, κυριαρχούν στη δημόσια συζήτηση. Ενδεικτικά οι τίτλοι των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων που είναι φιλικά προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ξεκινάει η μάχη σήμερα στη Βουλή», «Ροντέο», «Δε δύσκολη θέση ο Μητσοτάκης», «Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την επίθεση», «Ανένδοτος διαρκείας», «Μετωπική σύγκρουση».

Ας αποκωδικοποιήσουμε λίγο τους τίτλους και την όλη συζήτηση. Ποια είναι η «μάχη» και η «κλιμάκωση»; Μία συζήτηση στη Βουλή, επί 3 ημέρες, με μία ψηφοφορία με αναμενόμενο αποτέλεσμα. Δεν ισχυρίζεται άλλωστε και κανείς το αντίθετο. Ποια είναι η «θέση μάχης» που πρέπει να πάρει π.χ. εργαζόμενος; Να συντονιστεί στο κανάλι της Βουλής; Να έχει ανοιχτό το Τwitter και να παρακολουθεί τα hashtags των ημερών;

Πιθανά να εκτεθεί λίγο παραπάνω από την κυνικότητά του ή καμιά κοτσάνα του ο πρωθυπουργός, όπως αντίστοιχα πιθανά να εκτεθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, σεσημασμένος για τα κενά μνήμης που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του. Κάπως έτσι επιχειρείται τελικά η οργή του λαού για όσα έζησε με έναν αναμενόμενο χιονιά να εκτονωθεί... Πάει πολύ να βαφτίζεται ως «μάχη των μαχών» το να δούμε Βουλή ή να παρακολουθούμε τα block και τα reports του 3ημέρου. Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής!

To KKE με τις παρεμβάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όλο το τριήμερο στη Βουλή θα κάνει αυτό που είπε: Θα αναδείξει την ουσία της στρατηγικής που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και που σ’ όλα τα μέτωπα φορτώνει νέα βάρη στον λαό και τον οδηγεί σε νέες μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους. Θα αναδείξει ταυτόχρονα και τις ευθύνες όλων των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από αυτή της αντιπολίτευσης.

Το Σάββατο ο λαός της Αθήνας θα υποδεχτεί την αγωνιστική δημοτική αρχή, το Εργατικό Κέντρο και τους εκατοντάδες φορείς της Πάτρας που παίρνουν ξανά την ανηφόρα, διεκδικώντας όλα όσα λείπουν στον πατραϊκό λαό, όλα όσα αποδείχτηκαν με τραγικό τρόπο ότι λείπουν και από τον λαό της Αττικής με τον πρώτο αναμενόμενο χιονιά. Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να γίνουν οργάνωση, διεκδίκηση και αγώνας για μέτρα, έργα, προσωπικό και υποδομές προστασίας της ζωής του λαού. Το Σάββατο, στις 12 στο Σύνταγμα, μιλάει ο λαός! Όλοι εκεί!

Η φωνή του αγωνιζόμενου λαού θα ακουστεί δυνατά μέσα και έξω από τη Βουλή!

902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου