Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Μεγάλοι κίνδυνοι για τον λαό από τη μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντη αμερικανική βάση

 

Αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα στη βάση του Στεφανοβίκειου 
Αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα στη βάση του Στεφανοβίκειου

 

Τους μεγάλους κινδύνους που έχει δημιουργήσει για τον ελληνικό λαό η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και η μετατροπή της σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανική βάση επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την αποστολή αμερικανικών ελικοπτέρων από την Ελλάδα στην Αν. Ευρώπη. Ελικόπτερα «Apache», που βρίσκονται στη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, πρόκειται να μετασταθμεύσουν στην Πολωνία, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΚΚΕ: 

«Μπροστά στον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία, το κρίσιμο ζήτημα για τον ελληνικό λαό είναι η απεμπλοκή της χώρας μας απ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, στους οποίους συμμετέχει με ευθύνη της κυβέρνησης και τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων. Τελευταία απόδειξη αυτής της εμπλοκής, το γεγονός ότι ελικόπτερα "Apache", που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, πρόκειται να μετασταθμεύσουν στην Πολωνία, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.

Επιβεβαιώνεται ξανά ότι με την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, που δρομολόγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και μονιμοποιεί τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανική βάση και σε κέντρο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων, με μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Εδώ και τώρα να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ! Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές!». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου