Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Δ. Κουμπούρης: «Αναδιοργάνωση» για την κυβέρνηση σημαίνει εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων (VIDEO)

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΚΑΑπό το 1990 μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις ψήφισαν αντισυνταξιουχικούς νόμους, τόνισε ο Δήμος Κουμπρούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά την ακρόαση φορέων σχετικά με το νομοσχέδιο για την «αναδιοργάνωση» του ΕΦΚΑ.

Όπως σημείωσε, οι συνταξιούχοι έχουν εμπειρία και δεν θα επιλέξουν «δήμιο», σχετικά με την προσπάθεια κατάργησης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Σχετικά με την προσπάθεια απαξίωσης του ΕΦΚΑ, υπογράμμισε ότι το προσωπικό έχει μειωθεί ραγδαία, χωρίς να αντικαθίστανται όσοι αποχωρούσαν, ενώ δεν υπάρχει η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Όταν η κυβέρνηση λέει «αναδιοργάνωση» θέλει να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα, για να παραδοθεί η Κοινωνική Ασφάλιση στους ιδιώτες, να χτυπηθούν κι άλλο συντάξεις.

Τέλος, τόνισε πως ό,τι μπόρεσαν να αποκρούσουν και να αποσπάσουν οι συνταξιούχοι επιτεύχθηκε μέσα από αγώνες, έτσι και τώρα θα δώσουν τη μάχη στο πεζοδρόμιο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Πηγή: 902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου