Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ «Στην οργανωση η δυναμη, στον αγωνα η ελπιδα, οπλο μας η αλληλεγγυη!»

 Με κεντρικό σύνθημα «Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!» το ΠΑΜΕ καλεί σε πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών στις 18-19 Ιούνη στον Πειραιά, στο Κλειστό Γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ» στη Δραπετσώνα.

Σκοπός να συζητήσουν για την ανασύνταξη, τον προσανατολισμό και την προοπτική του εργατικού κινήματος. Πώς θα δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στα Συνδικάτα. Πώς θα γίνει πράξη η αναζωογόνηση και η αντεπίθεση των Συνδικάτων, με νέες δυνάμεις, με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα ώστε να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και να διευρύνουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Τι κίνημα χρειάζεται σήμερα για να αντιμετωπίσει την επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, τα νέα δεινά που περιμένουν τον λαό από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ένταση της εκμετάλλευσης και το δυνάμωμα της φτώχειας, την ένταση της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής βίας.

«Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να περάσουν στην αντεπίθεση», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί σε κίνημα ανατροπής και αντεπίθεσης, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Επισημαίνει την ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, να δυναμώσει η αντεπίθεση του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση παντού και τονίζει ότι σήμερα χρειάζεται:

  • Ένα εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί σύγχρονους όρους εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με διεύρυνση των κοινωνικών παροχών.

  • Κίνημα ζωντανό που θα ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές ηγεσίες και διαδικασίες. Με συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα ενώνουν τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, θα υπερασπίζονται τις ζωντανές, συλλογικές διαδικασίες με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, θα λειτουργούν με βάση αυτές. Σωματεία ανοιχτά και δημοκρατικά, πόλος έλξης για τους νέους εργαζόμενους, κάθε εργάτης να βλέπει στη δράση των σωματείων τις διεκδικήσεις του, τις αγωνίες του, την αλληλεγγύη των συναδέλφων του.

  • Κίνημα αντεπίθεσης και όχι ηττοπάθειας και συμβιβασμού. Συνδικαλιστικές οργανώσεις ανεξάρτητες από τις δαγκάνες της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της, με ανοιχτό μέτωπο απέναντί τους.

  • Κίνημα που θα πηγαίνει τον αγώνα ένα βήμα παραπέρα, προτάσσοντας συνολικά αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες που αναδύονται με βάση την επιστήμη και την τεχνολογία.

  • Κίνημα που θα βρίσκεται πλάι στους όπου Γης κατατρεγμένους, με γνήσια διεθνιστική αλληλεγγύη, κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που φέρνουν αιματοκυλίσματα αμάχων, δημιουργούν φτώχεια, δυστυχία και προσφυγιά.

«Η διεύρυνση του ΠΑΜΕ με νέες αγωνιστικές δυνάμεις, με νέα Συνδικάτα, είναι η απάντηση στην ένταση της επίθεσης, είναι η διέξοδος και η ελπίδα στις γραμμές των εργαζομένων, ο φόβος και το άγχος των εκμεταλλευτών μας», υπογραμμίζει.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου