Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ Κατάφεραν να διατηρηθεί το προσωρινό πάγωμα των ομαδικών απολύσεων και συνεχίζουν τον αγώνα τους (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


Μία ακόμη μάχη στο σκληρό και πολύμηνο αγώνα που δίνουν, πρόσθεσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, σήμερα Παρασκευή 17 Ιούνη, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, καταφέρνοντας και αυτή τη φορά να σταθούν όρθιοι, καθώς το δικαστήριο διατήρησε την προσωρινή διαταγή για το πάγωμα των ομαδικών απολύσεων, μέχρι να εκδώσει την απόφασή του επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί κατά της διαδικασίας διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων.

Το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα των δικηγόρων της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ και του υπουργείου Οικονομικών που έκανε πρόσθετη παρέμβαση, διατηρώντας το πάγωμα των ομαδικών απολύσεων μέχρι να εκδοθεί απόφαση.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, ο οποίος παρακολούθησε και την διεξαγωγή της δίκης.

 

Οι νομικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της ειδικής διαχείρισης ισχυρίστηκαν ότι τηρήθηκαν κανονικά οι διαδικασίες διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων, τόνισαν τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με πρόσχημα τις δήθεν παράνομες κρατικές ενισχύσεις και τα πρόστιμα που έχει επιβάλει, ενώ επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τροπολογία έκτρωμα που ψηφίστηκε στη Βουλή, λέγοντας ότι διασφαλίζει τους εργαζόμενους.

Έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών εκτός από τα μέλη της διοίκησης των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν και αρκετοί εργαζόμενοι δίνοντας μία ακόμη μάχη ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης, το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τις απολύσεις τους. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και αυτή τη φορά εκπρόσωποι συνδικάτων της Αττικής, όπως από την Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Σωματείο των εργαζομένων στην COSCO, συνεχίζοντας να εκφράζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

 
 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου