Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

ΚΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ «Πίσω από τους φανταχτερούς τίτλους του ψηφιακού μετασχηματισμού κρύβεται η αύξηση της εκμετάλλευσης των μεταλλωρύχων»

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Motionteam

 

«Αποδεικνύεται ότι πίσω από τους φανταχτερούς τίτλους του ψηφιακού μετασχηματισμού (ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλούς εργασίας κλπ) κρύβεται η αύξηση της εκμετάλλευσης των μεταλλωρύχων και η κλοπή του αμύθητου πλούτου της περιοχής μας» αναφέρει σε σχόλιό της, η ΚΟ Μεταλλείων Κασσάνδρας του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το σχόλιο: 

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πληθώρα δημοσιευμάτων, με φανταχτερούς τίτλους για τα κοινωνικά και εργασιακά οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού των μεταλλείων Κασσάνδρας. Παράλληλα, η "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ" με ρεσιτάλ ενημερώσεων και απειλών στους εργαζομένους προσπαθεί να μας πείσει για τα θετικάτου λεγόμενου "pbe(gps)". "Είναι μόνο για λόγους ασφαλείας", έλεγαν και ξαναέλεγαν προσπαθώντας να πείσουν και τον εαυτό τους. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Η Ελληνικός Χρυσός επιδιώκει πολλαπλά οφέλη μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

  • Την ένταση της πολύπλευρης εκμετάλλευσης των μεταλλωρύχων με την εντατικοποίηση της εργασίας.
  • Την αξιοποίηση των νέων "εργαλείων" για το διαχωρισμό του χρόνου εργασίας σε"ενεργό" και "ανενεργό".

Η ψηφισμένη οδηγία της ΕΕ -που ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα που υποκλίνονται στο κεφάλαιο- και ήρθε στο προσκήνιο με τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη, αναφέρει χαρακτηριστικά: "O εργαζόμενος θα είναι διαθέσιμος στο χώρο εργασίας, αλλά ο χρόνος κατά τον οποίο δεν εκτελεί εργασία δεν θα λογίζεται ως χρόνος εργασίας". Διαχωρίζοντας έτσι τον χρόνο εργασίας σε "ενεργό" και "ανενεργό" στοχεύοντας στην εντατικοποίηση, στην παράταση του ωραρίου και στην μείωση των αποδοχών.

  • Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αίτηση ένταξης της επένδυσης των Σκουριών στο Ταμείο Ανάκαμψης. Την ίδια ώρα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια για την ένταξη των επενδύσεων στο Ταμείο.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το νέο υπερμνημόνιο για τον λαό, που μοιράζει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, καλώντας το λαό να πληρώσει το λογαριασμό μέσα από τους φόρους του, με νέα μέτρα λιτότητας και επίθεση στα εργασιακά του δικαιώματα. Διπλά χαμένος ο λαός, πολλαπλά τα οφέλη για τους επενδυτές.

"Κάλπικα" λοιπόν τα λόγια τα μεγάλα περί ασφάλειας. Ο επενδυτής βρέθηκε, για άλλη μία φορά θα είναι ο λαός και οι συνεχείς θυσίες του! Οι μεταλλωρύχοι έχουν αποκτήσει πολύτιμη πείρα από τα σχέδια της εταιρείας που πάντα καταλήγουν εις βάρος τους, για αυτό δικαιολογημένα ανησυχούνε και σωστά αντιδρούν στα σχέδια της. Είμαστε στο πλευρό τους! Αποδεικνύεται ότι πίσω από τους φανταχτερούς τίτλους του ψηφιακού μετασχηματισμού (ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλούς εργασίας κλπ) κρύβεται η αύξηση της εκμετάλλευσης των μεταλλωρύχων και η κλοπή του αμύθητου πλούτου της περιοχής μας.

Πράγματι όλη αυτή η τεράστια πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για μία φιλολαϊκή εξορυκτική δραστηριότητα που θα είχε στο προσκήνιο την ασφάλεια των εργαζόμενων, την προστασία του περιβάλλοντος, την υγεία των κατοίκων της περιοχής και γενικά τις ανάγκες της κοινωνίας. Εμπόδιο στο να αξιοποιηθούν όλα αυτά προς όφελός μας είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής που έχει ως σκοπό μόνο το κέρδος, θυσιάζοντας τις ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου