Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΑΦΩΝ Συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, παρά τις προσαγωγές και συλλήψεις


 

Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν την Κυριακή σε διαδηλωτές που κινητοποιήθηκαν ενάντια στη μεταφορά και εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Τύμπανο Αργιθέας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν έξι άτομα, εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν και κρατήθηκαν όλη την Κυριακή στο Αστυνομικό Τμήμα Καρδίτσας. 

Με αφορμή τις χθεσινές προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών ενάντια στην επικείμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα, το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα επισημαίνει σε ανακοίνωση του τα εξής:     

                                                               

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις θα κάμψουν τον λαό που αγωνίζεται. Το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα καταγγέλλει και καταδικάζει όλες τις διώξεις οι οποίες γίνονται σε όποιους παλεύουν ενάντια στην ισοπέδωση όσων μας ανήκουν, όπως είναι τα Άγραφα και η Ενέργεια. Είναι προκλητικό, την ίδια ώρα κατά την οποία τεράστιες εκτάσεις σε δεκάδες σημεία τις χώρας καταστρέφονται από τις πυρκαγιές και τα ανύπαρκτα μέσα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης και την υποστελέχωση των αρμόδιων δομών όπως της Πυροσβεστικής, των Δασαρχείων και συνολικά της Πολιτικής Προστασίας, κυβέρνηση και κεφάλαιο να στέλνουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ σε κάθε βουνοκορφή για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Απάντηση μπορεί να δώσει μόνο το μαζικό οργανωμένο και αποφασισμένο κίνημα το οποίο θα αποτελέσει φραγμό στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου στην ισοπέδωση των βουνών και στο ξεπούλημα του φυσικού περιβάλλοντος και της Ενέργειας.

Το οργανωμένο κίνημα θα δώσει ξανά απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή στη μαζική σύσκεψη των φορέων, το Σάββατο 30/7 στις 12.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου αποφασίζοντας πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

- Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα.

- Κάτω τα χέρια από τους αγώνες μας.

- Καμία δίωξη όλων όσοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση όσων μας ανήκουν.

- Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται ούτε τρομοκρατούνται».

Από την εξόρμηση 
Από την εξόρμηση

Στο μεταξύ έγινε εξόρμηση ενημέρωση του Συντονιστικού Αγώνα για τα Άγραφα στο Μουζάκι για την έλευση των πρώτων ανεμογεννητριών. Παράλληλα εντείνονται οι προετοιμασίες για την σύσκεψη μαζικών φορέων το Σάββατο 30/7 12:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου