Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Απέρριψε με προκλητικά επιχειρήματα την τροπολογία του ΚΚΕ για την έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων (VIDEO)

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Με κυνικό τρόπο ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, απέρριψε την τροπολογία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, η οποία προέβλεπε την έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για να μπορέσουν να πληρώσουν τη μισθοδοσία των συμβασιούχων.

Το πρόβλημα αφορά Δήμους, όπου οι συμβασιούχοι των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ παρέμειναν στη θέση τους, μέσω δικαστικών αποφάσεων. Έτσι, οι Δήμοι κλήθηκαν να αναλάβουν αυτοί την μισθοδοσία τους, παρά το γεγονός πως η πρόσληψη έγινε από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Ο Μ. Βορίδης, αντί να απολογηθεί που η κυβέρνηση του κρατάει αυτούς τους ανθρώπους σε ομηρία και τους αναγκάζει να μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια με όλες αυτές τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που ανακυκλώνουν την ανεργία, «στηλίτευσε» την αγωνιστική Δημοτική Αρχή της Πάτρας και άλλους δήμους επειδή «συνομολογούν» στα αιτήματα των συμβασιούχων όταν εκείνοι προσφεύγουν στα δικαστήρια, «αντί να αντιδικούν» μαζί τους.

 

«Όχι δεν θα υπάρξει αναμόρφωση του προϋπολογισμού, από τη στιγμή που οι Δήμοι επιλέγουν αυτό το δρόμο, θα έχουν την ευθύνη των αποφάσεων», είπε προκλητικά ο υπουργός, επικρίνοντας όσους Δήμους επιλέγουν να μην βρεθούν απέναντι στους συμβασιούχους. Μάλιστα, κάνοντας λαθροχειρία, επικαλέστηκε προκλητικά την ανάγκη της «ισονομίας» προς αυτούς που διεκδικούν μια μόνιμη θέση μέσω του ΑΣΕΠ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλου.

 «Κάντε τώρα μόνιμες προσλήψεις»

 

 
 

«Μόνιμες προσλήψεις θέλουμε κι εμείς. Μόνιμες προσλήψεις θέλουν και οι Δήμοι. Γιατί δεν κάνετε μόνιμες προσλήψεις; Πόσα είναι τα κενά που υπάρχουν στους Δήμους; Γιατί έχετε αυτά τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και επί της ουσίας ομηρίας των εργαζόμενων;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που απεύθυνε ο Ν. Καραθανασόπουλος στον υπουργό.

«Ποιός είπε όχι στις μόνιμες προσλήψεις; Κάντε τώρα να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ. 

Σημειώνεται πως πρόσφατα η Δημοτική Αρχή της Πάτρας διοργάνωσε μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώ αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας συναντήθηκε με εκπροσώπους των κομμάτων. Από το ΚΚΕ, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Δ. Κουτσούμπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ 
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να καλύψει τους μισθούς των συμβασιούχων του Δήμου Πατρέων (VIDEO)

902gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου