Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ «Μετρημένα μέτρα» βαφτίζει τα ψίχουλα για την ενεργειακή φτώχεια

 

Άφησε να εννοηθεί ότι Ρωσία και Τουρκία επιδιώκουν αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του «δεν κρύβουν ότι θα ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι η Μόσχα προκαλεί πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της, προσπαθώντας να παρουσιάσει την κυβέρνησή του ως παράγοντα σταθερότητας για τη χώρα.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ξεκάθαρα τις «εθνικές αναγκαιότητες» δηλαδή τους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης ως προτεραιότητα έναντι της στήριξης των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μετρημένα μέτρα», τα οποία θα αναγγελθούν στη ΔΕΘ και διέψευσε πληροφορίες που το τελευταίο διάστημα έκαναν λόγο για πακέτα παροχών, λέγοντας ότι δεν πρέπει να καλλιεργούνται «ψεύτικες προσδοκίες για τσουνάμι παροχών». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο αληθινός πληθωρισμός δεν χτυπιέται με πλαστές πληθωριστικές πολιτικές», κάνοντας ξεκάθαρο ότι τα όποια μέτρα αναγγείλει η κυβέρνηση, όπως και τα προηγούμενα, δεν θα προλάβουν καν να φτάσουν στις τσέπες των εργαζομένων, μιας και θα εξαϋλωθούν από το κύμα ακρίβειας.

Το πόσο αποτελεσματικά θα είναι αυτά τα μέτρα φάνηκε άλλωστε από τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη στην ανάγκη αλλαγών «στις ατομικές και οικογενειακές συμπεριφορές» και στις «προσαρμογές στις κοινωνικές συνήθειες», με μείωση της κατανάλωσης Ενέργειας...

Ακόμα, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, την χαρακτήρισε το κύριο μέτωπο της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «απειλή άλλης μορφής», με κοινά στοιχεία με την πανδημία του κορονοϊού, δηλαδή «παγκόσμια και ασύμμετρη». Προσπάθησε έτσι να παρουσιάσει την ενεργειακή φτώχεια ως ένα κατά τ’ άλλα φυσικό και ουδέτερο φαινόμενο που δημιουργήθηκε από μόνο του και πλήττει τους πάντες, κρύβοντας τις τεράστιες ευθύνες των πολιτικών της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης που αποτελεί κύρια επιδίωξη επιχειρηματικών ομίλων για την κερδοφορία τους.

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων - υποκλοπών ο Κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε να πει ότι βρίσκεται πλέον στην αρμοδιότητα της Βουλής και της Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός είπε ότι «αντί μαζικών κυμάτων εμφανίζεται με το προσωπείο δήθεν ανθρωπιστικών εισβολών», επιβεβαιώνοντας την εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους κατατρεγμένους, οι οποίοι γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στις επιδιώξεις τόσο της Τουρκίας, όσο και της ΕΕ.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου