Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Πολεμικό ντελίριο με υπογραφή ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


« Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (...) καλεί τα κράτη - μέλη και άλλες χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία να αυξήσουν μαζικά τη στρατιωτική τους βοήθεια (...) ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα ενός μηχανισμού στρατιωτικής βοήθειας μέσω εκμίσθωσης και δανεισμού για την Ουκρανία (...) καλεί ιδίως τα διστακτικά κράτη - μέλη να συμμετάσχουν κατά το μερίδιο που τους αναλογεί στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας, προκειμένου να συμβάλουν στη συντόμευση του πολέμου.

(...) Καλεί τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής (...) να συντονίσει τις παραδόσεις όπλων (...) συμπεριλαμβανομένης μιας πρωτοβουλίας της ΕΕ για την παράδοση προηγμένων οπλικών συστημάτων, όπως τα άρματα μάχης "Leopard". Καλεί τα κράτη - μέλη να ξεκινήσουν αμέσως να εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες (...)

Χαιρετίζει τις προτάσεις της Επιτροπής για μια όγδοη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Καλεί όλα τα κράτη - μέλη να εγκρίνουν ταχέως τη δέσμη κυρώσεων (...) ζητεί να επεκταθούν οι κυρώσεις σε νέους τομείς (...) επαναλαμβάνει την έκκλησή του για άμεσο και πλήρες εμπάργκο στις ρωσικές εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και ουρανίου, και για πλήρη εγκατάλειψη των αγωγών "Nord Stream" 1 και 2.

(...) Διαμηνύει στο καθεστώς του Αλεξάντερ Λουκασένκο (σ.σ. στη Λευκορωσία) να μην παρέχει συνδρομή στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας (... ) καλεί την Επιτροπή, την ΕΥΕΔ και τα κράτη - μέλη να αυξήσουν τη στήριξη προς τις χώρες του Νότιου Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας (...) προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα στις περιοχές αυτές.

(...) Καλεί την Επιτροπή, την ΕΥΕΔ και τα κράτη - μέλη να αρχίσουν να εξετάζουν τρόπους (...) να τη βοηθήσουν (σ.σ. τη Ρωσία) να μετατραπεί από ένα αυταρχικό καθεστώς σε μια δημοκρατική χώρα (....) να συνεργαστούν (...) με τους Ρώσους δημοκρατικούς ηγέτες (...) και να κινητοποιήσουν την απαραίτητη στήριξη για την ατζέντα τους.

(...) Ζητεί να συσταθεί ένα ad hoc διεθνές δικαστήριο για το έγκλημα της επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στο πλαίσιο του οποίου θα διωχθούν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όλοι οι Ρώσοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι και όσοι ενεργούν για λογαριασμό τους».

Αυτό το πολεμικό ντελίριο - ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου έχει από τις 6 Οκτώβρη τις υπογραφές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που ομονόησαν για μια ακόμα φορά στην απόφαση της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στα ευρωατλαντικά σχέδια που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Ολοι μαζί λοιπόν έβαλαν την υπογραφή τους:

-- Στη μαζική αποστολή υπερσύγχρονων όπλων - ακόμα και με ...«leasing» - στους «μπροστινούς» του ΝΑΤΟ, το αντιδραστικό καθεστώς του Ζελένσκι, «διασφαλίζοντας» νέους ποταμούς αίματος στον πόλεμο, που οδεύει προς ολέθρια κλιμάκωση μετά την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών σε Χερσώνα, Ζαπορίζια, Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ από τη Ρωσία. «Εξουσιοδότησαν» ακόμα και για πυρηνικό πλήγμα, όπως εμμέσως πλην σαφώς λένε. Ολα αυτά με το «αμίμητο» ότι έτσι ...θα συντομεύσουν τον πόλεμο.

-- Στις εκκλήσεις για νέες κυρώσεις κάθε είδους, που θα τις πληρώσουν και πάλι οι λαοί της Ευρώπης, και ο λαός μας, με θυσίες χωρίς τέλος, ενεργειακή φτώχεια, εκτόξευση των τιμών και πεταμένες σοδειές, την ώρα που θησαυρίζουν οι ενεργειακοί όμιλοι, οι εφοπλιστές και λοιπά τμήματα του κεφαλαίου.

-- Στις νέες πολεμικές απειλές για γενίκευση του πολέμου στη Λευκορωσία, στη Βαλτική, στις χώρες της Κεντρικής Ασίας, αλλά και στα Βαλκάνια, με τα κάθε λογής προσχήματα, από την ...προστασία των Ρώσων που αποφεύγουν την επιστράτευση μέχρι την προστασία των «κρίσιμων υποδομών», που τελικά στα χέρια των καπιταλιστών αποδεικνύονται στόχος των ανταγωνιστών και όχι «γέφυρες ειρήνης και σταθερότητας», όπως έλεγαν.

-- Στην απευθείας ανάμειξη στο εσωτερικό της Ρωσίας, τώρα για να στηρίξουν την ανατροπή του μέχρι χτες φίλου τους Πούτιν, τον οποίο κάποτε στήριζαν, μαζί με την αστική τάξη, για την ανατροπή της σοσιαλιστικής εξουσίας.

Οι προφανείς κίνδυνοι που το πολεμικό αυτό ντελίριο περικλείει υπογραμμίζουν τις εγκληματικές ευθύνες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση της ΝΔ με την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς:

-- Με την αποστολή όπλων και πυρομαχικών στον πόλεμο, ενώ έχει έτοιμα για αναχώρηση και 40 τεθωρακισμένα, τα οποία έχει αποσύρει από τα νησιά του Αιγαίου, αποδυναμώνοντας την άμυνά τους, την ώρα που η τουρκική αστική τάξη απαιτεί την αποστρατιωτικοποίησή τους. Παζαρεύει μέχρι και την αποστολή των κρίσιμων για την αεράμυνα S-300, όπως θύμισαν δημοσιεύματα μέσα στη βδομάδα.

-- Με τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, μέσα από τη Συμφωνία για τις βάσεις, που παραχωρεί υποδομές στις ΗΠΑ, και μάλιστα επ' αόριστον, σε όλη τη χώρα, από τη Σούδα μέχρι τη Λάρισα και από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τον Βόλο.

Ειδικά η Αλεξανδρούπολη, όπου μέρα παρά μέρα δένουν τα ΝΑΤΟικά καράβια, έχει εξελιχθεί σε «αιχμή του δόρατος» για την υλοποίηση των πρόσφατων ΝΑΤΟικών αποφάσεων προετοιμασίας γενικευμένου πολέμου με τη Ρωσία, με την ανάπτυξη 300 χιλιάδων στρατιωτικών και των αντίστοιχων υποδομών στη συνοριογραμμή μαζί της.

-- Με τη συμμετοχή σε όλες τις ευρωατλαντικές βρωμοδουλειές, από την αποστολή εκπαιδευτών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ μέχρι τις επιχειρήσεις «συλλογής εικόνας και πληροφοριών» στη Μαύρη Θάλασσα, τη συμμετοχή στις ΝΑΤΟικές αποστολές εκτός συνόρων, τις συνεχείς «πρόβες πολέμου» με τους Αμερικανούς.

-- Αλλά και στέλνοντας «μηνύματα διευθετήσεων» και συνεκμετάλλευσης στην τουρκική αστική τάξη, ώστε να διασφαλιστεί «η συνοχή στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», να τραβηχτεί η Τουρκία - με τα ανάλογα ανταλλάγματα - στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο.

Αυτό το πολεμικό ντελίριο έχει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι, αφού πρώτα:

-- Χειροκρότησε στη Βουλή τους ναζιστές του Αζόφ, «εμπροσθοφυλακή» του ΝΑΤΟθρεμμένου στρατού της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας

-- Ψήφισε τη συμφωνία για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, που κλιμακώνει παραπέρα την αντιπαράθεση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας

-- Ψήφισε τη μετατροπή των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε επισκευαστήριο του 6ου Στόλου

-- Εφτιαξε τα σχέδια για τις νέες βάσεις, εγκαινίασε με τον πρέσβη τις μισές και έδωσε το «ψαλίδι» στη ΝΔ να «κόψει την κορδέλα» στις υπόλοιπες

-- Ζήτησε από την πρώτη μέρα «τις πιο σκληρές κυρώσεις» που πληρώνουν οι λαοί, υποκριτικά έκανε ότι διαφωνεί με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία και δεν έβγαλε άχνα για τις «συμβατικές ΝΑΤΟικές υποχρεώσεις» συμμετοχής στον πόλεμο, και

-- Διεκδίκησε ως «δικές» του τις συμφωνίες για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, για τη «στρατηγική σχέση» με ΗΠΑ και Γαλλία, και γκρίνιαξε για τα «ανταλλάγματα» για την αστική τάξη...

...τώρα πιάνει νέα βάθη στον ΝΑΤΟικό πάτο, ψηφίζοντας και το πολεμικό αυτό ντελίριο του Ευρωκοινοβουλίου, που ζητάει ακόμα μεγαλύτερο μακελειό στην Ουκρανία, ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Τα «φούμαρα» του ΣΥΡΙΖΑ περί «ολίγον εμπλοκής», οι «φιλειρηνικές» παρόλες και η κλάψα για τη «χαμένη τιμή» της ΕΕ της «ειρήνης» και της «διπλωματίας», που θα έστελνε ...σταφίδες και σλίπιν μπαγκ στην Ουκρανία, έγιναν ψήφος για τη μαζική αποστολή όπλων στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι, που προχωρά σε διώξεις κομμουνιστών και αγωνιστών, που ενσωματώνει στον κρατικό μηχανισμό ναζιστές, τη μαζική αποστολή όπλων για να τροφοδοτηθεί το ιμπεριαλιστικό μακελειό.

Κάθε άνθρωπος που αισθάνεται προοδευτικός δεν μπορεί παρά να δει καθαρά: Από τον ΣΥΡΙΖΑ τον χωρίζει το αίμα που χύνεται άδικα στις πεδιάδες της Ουκρανίας.

Οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που τον στηρίζουν για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχουν δρόμο να επιλέξουν: Στην αντίπερα όχθη από τα πολεμικά ΝΑΤΟικά ντελίρια που ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην καταστροφική - για τον ελληνικό λαό - εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Ριζοσπάστης 

1 σχόλιο:

  1. Μην την "ψάχνετε": ΕΙΜΕΘΑ ΜΙΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΑ ΜΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ/ ΕΞΟΥΣΙΑ/ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΤΗΣ!!! ΕΙΜΕΘΑ ΜΙΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΒΟΘΡΟΛΑΚΕΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ/ ΕΞΟΥΣΙΑΣ/ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΤΗΣ!!!

    ΚΑΙ ΕΑΝ ΦΥΓΑΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ ΕΙΡΘΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΑΖΙ Η ΙΔΙΑ ΞΑΝΑ ΚΑΤΟΧΗ!!!

    MEMORANDUM ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2109!!! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΘΡΟΑΠΟΙΚΙΑΣ "ΜΑΣ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή