Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ Απέρριψαν ξανά τις τροπολογίες του ΚΚΕ για να προστατεύσουν τα κέρδη των ομίλων

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ απέρριψαν στη Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς την παραμικρή συζήτηση, τις τροπολογίες του ΚΚΕ. 

Το ΚΚΕ κατέθεσε για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες τις τροπολογίες αυτές για να δοθεί μια πραγματική ανάσα ανακούφισης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά, που έχουν γονατίσει από την άγρια φοροεπιδρομή, την ενεργειακή κρίση και την φτώχεια.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ζήτησε από την κυβέρνηση να πει καθαρά αν θα κάνει δεκτές τις τροπολογίες και αν θα τις θέσει σε ψηφοφορία. Το ίδιο ζήτησε να ξεκαθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Η απάντηση τους ήταν μία: «Άκρα του τάφου σιωπή», τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα. Μάλιστα, επιδόθηκαν σε έναν ακόμη γύρο «ψιχουλομαχίας», προκειμένου να ...εμπεδώσει ο λαός ότι πρέπει να ζει με τα διάφορα pass της κοροϊδίας. 

Απέναντι στην πρόταση του ΚΚΕ για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους (Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα), απέναντι στη πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης, καύσιμα, Ενέργεια κ.λπ, η κυβέρνηση προέβαλε το «pass» σίτισης και τα καλάθια ...καπαμά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε ένα έκτακτο επίδομα προς τους εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς κ.ά. για το οποίο να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ στάθηκε θετικά παρότι είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες τους. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας διαπιστευτήρια «δημοσιονομικής υπευθυνότητας» έκανε λόγο για «πλαφόν» στο ΦΠΑ και όχι για κατάργηση του, καθώς και για  φορολόγηση των «υπερκερδών», αρκεί να μην αγγίζονται τα κέρδη των ομίλων.

Αυτός άλλωστε είναι και ο πραγματικός λόγος που από κοινού απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ: Γιατί αυτές προϋποθέτουν να πληρώσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που εξακολουθούν να καταγράφουν κερδοφορία χωρίς προηγούμενο, και είναι αυτή που ευθύνεται για την ενεργειακή φτώχεια, τη φορολεηλασία και την ακρίβεια σε βάρος του λαού.

Το ΚΚΕ δηλώνει «παρών» στην τροπολογία για το «pass» σίτισης, όπως τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου