Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Το λίφτινγκ του ΠΑΣΟΚ που επιχειρείται… είναι από φθαρμένα υλικά του παρελθόντος

 



 

Το ΠΑΣΟΚ, έμπειρο κόμμα της αστικής διαχείρισης και του ευρωμονόδρομου, που στήριξε αναφανδόν τα «μνημόνια», με κυκεώνα μέτρων που φτωχοποίησαν και εξαθλίωσαν τον Ελληνικό λαό, έρχεται και πλασαρίζεται σήμερα  με το προσωπείο του νέου στην πολιτική σκηνή.

Το σύστημα «κράτησε» το ΠΑΣΟΚ όταν αυτό κατάρρεε με την ψήφιση του 1ου «μνημονίου», γιατί έχει την ικανότητα να παίξει σε σενάρια ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, που στόχο έχουν την δημιουργία κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας για το κεφάλαιο, για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η αναπαραγωγή του, εις βάρος των λαϊκών – κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων.

Κανένα ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε και ούτε θέλει να αλλάξει.

Είναι κόμμα  σοσιαλδημοκρατικής κοπής, προσηλωμένο στην αντιλαϊκή στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Η προσπάθειά του να επαναφέρει πίσω ψηφοφόρους του, που έχασε τα προηγούμενα χρόνια και ακολούθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ,  γίνεται για να διαπραγματευτεί  καλύτερα την θέση του στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Από αυτή τη σκοπιά δεν υπάρχει κανένα φιλολαϊκό πρόταγμα από το ΠΑΣΟΚ,  όπου με φθαρμένα υλικά του παρελθόντος, με παραγοντισμούς και  επικοινωνιακές «φούσκες»,  προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο.

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να στηρίζει την σάπια εκδοχή – εκπροσώπηση  του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, όπου ακόμα κρατάει δυνάμεις με πλασματικούς συσχετισμούς, δυνάμεις που διαπρέπουν στην καλπονοθεία, για να χειραγωγούν στην αδράνεια και την απάθεια το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα.

Πρωταγωνιστεί  στην πολιτική της «πράσινης μετάβασης», που είναι η αιτία για την αύξηση της λαϊκής ενεργειακής φτώχειας,  στηρίζοντας μονοπώλια που αξιώνουν πακτωλούς χρημάτων από ΕΕ και επιδοτήσεις, χαρατσώνοντας τον λαό.

Κόμμα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των ιδιωτικοποιήσεων, έχοντας ισχυρούς δεσμούς με τμήματα του κεφαλαίου, που ευνόησε και ευνοεί με την πολιτική του, όπως  τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων κλπ.

Και το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την πολιτική του στα πλαίσια του «δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας», που αυτό σημαίνει πρακτικά περικοπές κοινωνικών δαπανών, λιτότητα, αύξηση της λαϊκής φορολογίας, γενίκευση της σχετικής και απόλυτης κοινωνικής φτώχειας και ανέχειας.

Η πολιτική αυτή χρηματοδοτεί τράπεζες και μονοπώλια, δίνοντας ανάσα σε συσσωρευμένα κεφάλαια να αναπαραχθούν, θυσιάζοντας κοινωνικές ανάγκες και λαϊκά δικαιώματα.

Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξει ο λαός στο ΠΑΣΟΚ, όπου στελέχη του δεν έκοψαν τον «ομφάλιο λώρο» με την διαφθορά και τον χρηματισμό τους, μετά τα τελευταία γεγονότα  με την ευρωβουλευτή τους Εύα Καϊλή.

Ο λαός μπορεί να κάψει όλα τα αντιλαϊκά σενάρια που κυοφορούνται από την σκοπιά του συστήματος, για να ενισχυθεί το κλίμα αναμονής, λαϊκής ηττοπάθειας και μοιρολατρίας.

Να απαντήσει στα νέα κάλπικα και εκβιαστικά διλήμματα, ΟΤΙ ΦΤΑΝΕΙ – ΩΣ ΕΔΩ, ενώνοντας εργατικές – λαϊκές – νεανικές δυνάμεις σε ένα μεγάλο ρεύμα αμφισβήτησης, αγώνα και ανατροπής.

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», με δυνατό και ισχυρό ΚΚΕ παντού, μπορεί.

Παναγιώτης Σαββίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου