Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Πουλάνε και κουτόχορτο με …food pass;

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Με τη γνωστή «συνταγή» των voucher και pass επιχειρεί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση να διασκεδάσει την αγανάκτηση του λαού από την μεγάλη ακρίβεια, την ώρα που απορρίπτει προκλητικά και στο όνομα των «δημοσιονομικών αντοχών» το δίκαιο αίτημα για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Το food pass των ...52 ευρώ το μήνα για μια τετραμελή οικογένεια που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι «μια από τα ίδια» και καμιά ουσιαστική ανακούφιση δεν πρόκειται να προσφέρει στο λαό, ο οποίος έχει μειώσει ως και 50% τις αγορές του από τα σούπερ μάρκετ.

Οι μεγάλες αλυσίδες όμως έχουν αυξήσει τα κέρδη τους επειδή πουλάνε τα προϊόντα πανάκριβα. Με το food pass που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τα καλάθια …καπαμά, στόχο έχει να θωρακίσει την κερδοφορία τους και να μην μειωθεί άλλο η κατανάλωση, ενώ είναι σίγουρο ότι το κόστος και αυτού του μέτρου θα φορτωθεί στο λαό «από την άλλη τσέπη».

Η πείρα από τα προηγούμενα voucher και pass δείχνει ότι τίποτα δεν έχει να περιμένει ο λαός, την ώρα μάλιστα που οι τιμές συνεχίζουν να βρίσκονται στα ύψη και εκεί θα παραμείνουν.

Μόνο τα μέτρα που διεκδικούν συνδικάτα και φορείς, μεταξύ άλλων για κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων στα καύσιμα, μπορούν να  δώσουν ανάσα στο λαό. Κι αυτά τα μέτρα, με τη μορφή τροπολογίας του ΚΚΕ τα απέρριψαν ασυζητητί η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα στη Βουλή.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου