Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Συγκέντρωση στα Δικαστήρια την Πέμπτη ενάντια στις διώξεις εργαζομένων

 

Φωτο αρχειου
Φωτο αρχειου

 

Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις, απαιτεί η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καθώς για άλλη μια φορά εμποροϋπάλληλοι σέρνονται στα δικαστήρια επειδή υπερασπίστηκαν τις δουλειές και τους μισθούς των συναδέλφων τους.

Αύριο Πέμπτη, δικάζονται 5 άτομα με τις κατηγορίες της «παράνομης βίας» και της «συκοφαντικής δυσφήμησης», για την κινητοποίηση που έγινε στις 6/3/2017 έξω από κατάστημα της εταιρείας «Discount Market», στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων προγραμματίζει συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 8.30 το πρωί και καλεί σωματεία και φορείς με τη συμμετοχή τους να καταδικάσουν την ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας.

Θυμίζουμε ότι το βασικό αίτημα της κινητοποίησης για την οποία διώκονται οι 5 συνδικαλιστές ήταν να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι της εταιρίας «Καρυπίδη» στην εταιρία «Discount Market» κάτι το οποίο όφειλε να κάνει βάσει του ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων. Η εταιρία δεν έκανε δεκτό το αίτημα καθώς ήθελε μια «λευκή» επιχείρηση από υποχρεώσεις σε εργαζόμενους.

Σημειώνουμε πως εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουν ήδη δικαιωθεί δικαστικά για αυτόν τον αγώνα, που αγκαλιάστηκε από πλήθος εργαζομένων, από κατοίκους γειτονιών, από φορείς, συνδικάτα αλλά και πελάτες, σε όλη τη χώρα.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων σημειώνει: «Σε μία περίοδο που η ένταση της καταστολής δυναμώνει, που η εργοδοτική βία αυξάνεται, εργαζόμενοι και συνδικάτα σέρνονται στα δικαστήρια για να αποφασίσει η δικαιοσύνη αν οι εργατικοί αγώνες είναι δίκαιοι.

Στόχος όλων των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων είναι να παγώσουν το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, να βάλουν τους αγώνες στο γύψο, να μηδενίσουν τις αντιστάσεις, τους διεκδικητικούς αγώνες. Γι αυτό και όλες οι κυβερνήσεις έχουν πάρει από κοινού μέτρα για το χτύπημα των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης ώστε η εργοδοσία να αποκτά συνεχώς νέα όπλα καταστολής.

Για εμάς δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη ούτε διάθεση υποχώρησης!

Κάνουμε καθαρό προς κάθε κατεύθυνση: Δε θα βάλετε τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση στο ΓΥΨΟ! Δεν πρόκειται "να κάτσουμε στα αυγά μας", ούτε να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Η τρομοκρατία και ο φόβος δε θα περάσουν».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου