Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Για τα σκουπίδια…

 

 

Η είδηση από τη Γερμανία, όπου ο Υπουργός Γεωργίας Cem Ozdemir των Πρασίνων και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Marco Buschmann, του κόμματος FDP, έχουν ξεκινήσει μια κοινή πρωτοβουλία με σκοπό να αποποινικοποιηθεί η συγκομιδή τροφίμων από τους κάδους απορριμμάτων, κάτι που στη χώρα αποτελεί μέχρι σήμερα ποινικό αδίκημα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το σκεπτικό πίσω από την προωθούμενη αλλαγή είναι ότι θα συμβάλει στη μείωση του όγκου του φαγητού που απορρίπτεται ενώ είναι ακόμα βρώσιμο και κατά συνέπεια θα μειώσει την… επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Δεν έχουμε υπόψη μας αν οι συγκεκριμένοι ευαίσθητοι περιβαλλοντιστές σκέφτονται να δώσουν πρώτοι οι ίδιοι το θετικό παράδειγμα και να αρχίσουν να προτιμούν τους κάδους απορριμμάτων του τοπικού super market για τα γεύματά τους. Υποψιαζόμαστε πως όχι…

Θα έλεγε, βέβαια, κάποιος κακεντρεχής ότι η ιδέα για τη συγκεκριμένη αλλαγή στον νόμο τη δεδομένη χρονική στιγμή, ίσως και να σχετίζεται με κάποια αύξηση στη… ζήτηση φαγητού από τα σκουπίδια σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός στη Γερμανία βρίσκεται στο 8,6%.

Σε κάθε περίπτωση, όποια και να είναι η αφετηρία της σκέψης τους, αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά πώς το σύστημα που δημιουργεί το 2023, στην πιο ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης, την ανάγκη σε ανθρώπους να ψάχνουν το φαγητό τους στα σκουπίδια και μάλιστα επιχειρεί να το κανονικοποιήσει αυτό με φιλοπεριβαλλοντικό «μανδύα», έχει μόνο μία θέση: στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

ΥΓ: Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στα «μέτρα που παίρνει» η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Γερμανίας και «δεν αφήνει τον λαό της αβοήθητο» απέναντι στην ακρίβεια.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου