Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Μαύρη σελίδα» στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου


Πηγή: Associated Press

 

«Ο λαός της Θεσσαλονίκης, ένα δρόμο έχει: Να εκφράσει με κάθε τρόπο ακόμα πιο πλατιά και πιο μαχητικά την στήριξή του στον Παλαιστινιακό λαό, την απαίτηση να σταματήσει το μακελειό και να απεμπλακεί η χώρα από τα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ισραήλ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, με αφορμή το απαράδεκτο ψήφισμα της παράταξης «Πόλη Ανάποδα» και όσα ακολούθησαν στο δημοτικό συμβούλιο. 

«Ακριβώς την ώρα που εκατοντάδες ακόμα Παλαιστίνιοι (κυρίως παιδιά) δολοφονούνταν σε στρατόπεδο προσφύγων από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, οι παρατάξεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και ακροδεξιοί –εθνικιστές στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κόντρα στο λαϊκό αίσθημα αλληλεγγύης στον σφαγιαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, ακολουθώντας τη γραμμή των κομμάτων τους, έγραψαν μαύρη σελίδα ντροπής», επισημαίνει και προσθέτει πως «η παράταξη "Πόλη Ανάποδα" (με στήριξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 κ.α.), κατέθεσε ψήφισμα για το Παλαιστινιακό, που με κάποιες ανεπαίσθητες αλλαγές θα μπορούσε να προσυπογράψει ακόμα και ο Κ. Μητσοτάκης, καθώς επιχειρεί να αποσιωπήσει  τις τεράστιες ευθύνες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και το σύνολο της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο και στη σφαγή στη Γάζα. Δεν υπάρχει πουθενά μια ξεκάθαρη καταγγελία για το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν υπάρχει πουθενά μια πρόταση στήριξης των πάγιων και δίκαιων αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967. Ψήφισμα-ντροπή απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, τον αγώνα του και την αλληλεγγύη που πρέπει να αναπτυχθεί όσο πιο πλατιά στη χώρα μας».

Τονίζει πως «προειδοποιήσαμε την "Πόλη Ανάποδα" ότι η (εκ των προτέρων) δεδομένη απόρριψη του ψηφίσματος από τις άλλες παρατάξεις, θα γινόταν "σημαία" στα χέρια της Ισραηλινής πρεσβείας σαν ένδειξη στήριξης του κράτους δολοφόνου από τη Θεσσαλονίκη, κόντρα στο τεράστιο παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους. Αυτή η παράταξη επέμενε προσφέροντας μια ευκαιρία "δικαίωσης" στο Ισραήλ, προκαλώντας ζημία στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων. Οι παρατάξεις Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιοί – εθνικιστές απέρριψαν το ψήφισμα, επικαλούμενοι ότι δεν καταδίκαζε τη Χαμάς. Το γνωστό επιχείρημα – εργαλείο για να στοχοποιηθεί ο αγώνας ενός ολόκληρου λαού για λευτεριά, προσφορά στη δολοφονική Ισραηλινή μηχανή».

Συμπληρώνει ότι οι παρατάξεις αυτές «έδωσαν για μια ακόμα φορά τα διαπιστευτήρια τους στα κόμματα τους που "έστησαν" τη συμμαχία με το κράτος – Δολοφόνο, στους πάτρωνες των ΗΠΑ, ΕΕ, τα ντόπια μονοπωλιακά συμφέροντα που στήνουν μπίζνες πάνω στα πτώματα χιλιάδων θυμάτων».

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση", με λευκή ψήφο, αρνήθηκε την στήριξη ενός απαράδεκτου ψηφίσματος, αρνήθηκε να χύσει νερό στο μύλο των δολοφόνων. Κατήγγειλε κόμματα, παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζουν τις απαράδεκτες επιλογές της κυβέρνησης», όπως σημειώνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου