Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Συγκέντρωση ενάντια στην έξωση συνταξιούχου δασκάλου (VIDEO)

 


Συγκέντρωση ενάντια στην έξωση συνταξιούχου δασκάλου, από το σπίτι του, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, σωματεία και φορείς, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεσπιτωθεί καμία εργατική λαϊκή οικογένεια.

Την συγκέντρωση διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχαν και στήριξαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αμπελοκήπων, η  Επιτροπή των Σωματείων ενάντια στους πλειστηριασμούς, φοιτητικοί σύλλογοι, κλπ.

Με συνθήματα όπως «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός», διαδήλωσαν την απόφασή τους να υπερασπιστούν το βιος του λαού. Ο 73χρονος συνταξιούχος Αβραάμ Αβραμίδης, ευχαρίστησε για τη στήριξη στον αγώνα που δίνει να μη χάσει το σπίτι του και σημείωσε ότι η αλληλεγγύη αυτή δίνει δύναμη στους αδύναμους που βρίσκονται μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο. 

Η έξωση δεν πραγματοποιήθηκε, όμως η επίθεση στην πρώτη κατοικία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες κινδυνεύουν να χάσουν το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους. Ακόμα και αυτοί που μέχρι σήμερα εξυπηρετούσαν τα δάνεια τους, εξ αιτίας της ακριβείας, των υψηλών επιτοκίων και των παγωμένων μισθών, βλέπουν ότι δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν. Κανένας δεν θα μείνει μόνος απέναντι στα κοράκια τις τράπεζες, τις εταιρίες διαχείρισης και τα αρπακτικά.

Σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα για δράση κάλεσε ο Απόστολος Σκούφας, πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου