Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις


Δεξιά ο Στέργιος ΠιτσιόρλαςΔεξιά ο Στέργιος Πιτσιόρλας


Στην ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για τους επιχειρηματικούς ομίλους σε σχέση με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα εστιάζει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Αναφέρει πως «στην Ελλάδα δεν υπήρχε ποτέ φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Υπήρχε πάντα μια κρατικοδίαιτη οικονομία κι ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα.
Αν κάποιος μπορεί να τα αλλάξει αυτά είμαστε εμείς» και προσθέτει ότι «για να το πετύχουμε πρέπει να ξεπεράσουμε και δικές μας ιδεοληψίες». Εμμέσως πλην σαφώς ο υφυπουργός Οικονομίας που διαχειρίστηκε σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναδεικνύει το ουσιαστικό λόγο για τον οποίο το κεφάλαιο πρέπει να διατηρήσει τη στήριξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Επιπλέον σημειώνει πως με τη συμφωνία στο Eurogroup επιτεύχθηκε η πολιτική και οικονομική σταθερότητα που είναι προϋπόθεση για να «τρέξουν» επενδυτικά σχέδια, ενώ εμφανίζει όπλο της κυβέρνησης τη συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει για να περνά σκληρά μέτρα. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «επιβεβαίωσε την αρραγή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία διαψεύδοντας για άλλη μια φορά όσους προέβλεπαν διαρροές και διασπάσεις. 

Εξασφάλισε λοιπόν για τη χώρα μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας δύο κατ’ αρχήν ετών μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Σε αυτό το διάστημα η κυβέρνηση θα εδραιώσει την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου