Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ο «χειρότερος» δήμαρχος που πέρασε ποτέ από την Πάτρα


Ο «χειρότερος» δήμαρχος που πέρασε ποτέ από την Πάτρα 
 

Στην τελευταία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, πέντε δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αποχώρησαν καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο για απαξιωτική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ενώ τον χαρακτήρισαν ψεύτη και λαϊκιστή.

Αυτό δεν είναι είδηση, αφού οι συγκεκριμένες παρατάξεις εδώ και καιρό έχουν συνασπισθεί και λειτουργούν ως μία, απέναντι στην Δημοτική Αρχή.

Η αποχώρηση των δημοτικών παρατάξεων και η επίθεση στον Δήμαρχο δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αφού τις προηγούμενες μέρες αλλά και αμέσως μετά, υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα από στελέχη δημοτικών παρατάξεων και δημοσιογράφους με στόχο τον Δήμαρχο.

Ήταν μάλιστα τέτοιος ο συντονισμός τους που ο καθένας θα μπορούσε να αναρωτηθεί: ούτε συνεννοημένοι να ήταν!  Ή μήπως ήταν;…

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, που είτε αφορούν τον ίδιο τον Δήμαρχο είτε τη Δημοτική αρχή και την πολιτική της, καταλήγουν ότι ο Κ. Πελετίδης είναι αυταρχικός, αντιδημοκρατικός, ψεύτης, διπρόσωπος, λαϊκιστής, «μια από τα ίδια», ενώ τα διάφορα σχόλια συμπληρώνουν ότι είναι ο χειρότερος δήμαρχος που πέρασε από την Πάτρα.

 
Ο «χειρότερος» δήμαρχος που πέρασε ποτέ από την Πάτρα 
 

Και δεν είναι καν Πατρινός αλλά από την Κοζάνη, όπως έγραφε και ένα «αθώο» σατιρικό καρναβαλικό άρμα.

Τέλος θεωρούν ότι η εικόνα του Δημάρχου έχει ωραιοποιηθεί από έναν αόρατο  προπαγανδιστικό μηχανισμό!

Είναι φανερό ότι προσπαθούν να αποδομήσουν την πολιτική που εφαρμόζει η Δημοτική αρχή αποδομώντας τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Σε αυτό το σημείο θα κάνω μια επισήμανση:

Στα κείμενα που έχω γράψει κατά καιρούς ποτέ δεν κάνω προσωπική αναφορά στον Δήμαρχο αλλά στη Δημοτική Αρχή και κυρίως στην πολιτική της κατεύθυνση.

Μπορεί ο Δήμαρχος να είναι ο επικεφαλής, αλλά ηγείται μιας συλλογικής προσπάθειας.

Στο παρόν κείμενο, γίνεται αναφορά στον Δήμαρχο, αλλά θεωρείστε δεδομένο ότι εμπεριέχει το σύνολο της δημοτικής αρχής και κυρίως την πολιτική της.
Τα αστικά κόμματα, και οι Δημοτικές τους παρατάξεις, έχουν πολλούς λόγους να θεωρούν ότι ο Κ. Πελετίδης είναι ο χειρότερος Δήμαρχος που πέρασε από την Πάτρα.

Αναφέρω ενδεικτικά:

ΠΡΩΤΟΝ: Για όλους αυτούς δεν μπορεί να είναι καλός δήμαρχος  όταν είναι συνέχεια στα δικαστήρια, όταν απειθαρχεί στους νόμους.

Ο «χειρότερος» δήμαρχος που πέρασε ποτέ από την Πάτρα 
 –          Δίκη μετά από μήνυση της Χ.Α. γιατί δεν τους  παραχώρησε χώρους για να κάνουν τη φασιστική προπαγάνδα τους, και στοιχεία για το πόσα αλλοδαπά παιδιά φοιτούν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

–          Στα δικαστήρια γιατί δεν έδωσε τα στοιχεία των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου, προστατεύοντάς τους από πιθανή απόλυση.

–          Κλήση για απολογία γιατί η δημοτική αρχή έκανε παρεμβάσεις ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στην παραλιακή οδό του Ρίου.

–          Απειθαρχία στη «διαταγή» της κυβέρνησης να  μεταφερθούν τα αποθεματικά του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

–          Εντέλλεσθαι για μη εφαρμογή της αξιολόγησης εργαζομένων στον Δήμο, συμπαρατασσόμενος στην απειθαρχία των εργαζομένων.

Τώρα, στο επιχείρημα ότι ο Δήμαρχος διώκεται γιατί υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των δημοτών, ενώ  δεκάδες δήμαρχοι και στελέχη δημοτικών αρχών των κομμάτων τους, και μάλιστα κάποια πρωτοκλασάτα ονόματα πήγαν φυλακή για καταχρήσεις και υπεξαιρέσεις, τι θα απαντήσουν;  Ότι είναι ψέματα και συκοφαντίες του προπαγανδιστικού μηχανισμού;
Ο «χειρότερος» δήμαρχος που πέρασε ποτέ από την Πάτρα 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ο αυταρχικός αντιδημοκρατικός και λαϊκιστής Δήμαρχος έχει φέρει τα πάνω κάτω στην πολιτική, οικονομική, και κοινωνική  ζωή της πόλης!

–          Αντί να συμμετέχει και να διοργανώνει «φόρουμ» όπου θα σχεδιάζουν πώς θα έρθει η ανάπτυξη των κερδών τους, πώς θα «αρμέξουν» ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, αυτός ξεποδαριάζει τους Πατρινούς σε πορείες μέχρι την Αθήνα.

Αγανακτούν, με ποιο δικαίωμα ξεσηκώνει τον λαό διεκδικώντας «δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα;» Και το  δικαίωμα των αφεντικών να τους ξεζουμίζουν με μισθούς πείνας;

–          Τι είναι αυτά τα «λαϊκά φροντιστήρια», «λαϊκά εστιατόρια», «λαϊκές παιδικές κατασκηνώσεις», απαλλαγή χιλιάδων οικογενειών από τα δημοτικά τέλη, προστασία της λαϊκή κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, νερό και ρεύμα σε όλες στις λαϊκές οικογένειες;

Ούτε ένα φιλανθρωπικό γκαλά, ούτε ένα «όλοι μαζί μπορούμε»! Πού θα δείξουν  την φιλευσπλαχνία τους σε όλους αυτούς που τους οδήγησαν στην εξαθλίωση; Πώς θα ξεπλύνουν τη «ρετσινιά» των εκμεταλλευτών και θα δείξουν το ανθρώπινο  πρόσωπό τους;

Τι ακατανόητα είναι αυτά περί αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας; Τι εννοούν ότι μαζί με τη βοήθεια δίνουν και το χέρι σε όποιον το έχει ανάγκη για  να σηκώσει το ανάστημά του, να διεκδικήσει;

–          Τι εμμονές και ξεπερασμένες αντιλήψεις είναι αυτές που εμποδίζουν την ανάπτυξη της περιοχής μας;

Τι κι αν χιλιάδες κόσμου διασκέδασε μια μέρα δωρεάν 
 Είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να συντάσσεται με τους κατοίκους των περιοχών που θα περάσει το τρένο διεκδικώντας η διέλευσή του να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην κόβει την πόλη στην μέση;

Είναι δυνατόν να διεκδικεί οι εγκαταστάσεις του φυσικού αεριού να γίνουν εκτός του αστικού ιστού, γιατί σε περίπτωση ατυχήματος αυτό θα είχε τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους;  Και το κόστος αν θα είναι μακριά; Είναι τώρα ώρα να βάζουμε την ασφάλεια των πολιτών πάνω από το κόστος-κέρδος;

Το φράγμα Πείρου Παραπείρου  γιατί δεν δέχεται να το διαχειρίζεται ο Δήμος; Τόσα πληρώνει ο λαός για φόρους  και για έναν φόρο ακόμα για να πίνουν νερό δεν χάθηκε και ο κόσμος.

–          Τι ιστορίες είναι αυτές με τα λαϊκά γλέντια, λαϊκό θέατρο στις γειτονιές, την προβολή της ερασιτεχνικής δημιουργίας;

ΤΡΙΤΟΝ: Ο Κ. Πελετιδης είναι διπρόσωπος και ψεύτης, αφού ενώ θέλει να βγούμε από την Ε.Ε., ως Δημοτική Αρχή  διεκδικεί και χρησιμοποιεί χρήματα από τα ΕΣΠΑ.
Ο «χειρότερος» δήμαρχος που πέρασε ποτέ από την Πάτρα 

 Εδώ πραγματικά θεωρούν ότι τον στριμώχνουν.

Ο στόχος είναι να παρουσιάσουν ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή του ΚΚΕ  άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα πράττει.

Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, και κάποιοι δημοσιογράφοι, μάλλον έχουν πάθει αμνησία και δεν θυμούνται ότι προεκλογικά, αλλά κυρίως την εβδομάδα πριν τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, σε κάθε συνέντευξη, στα ντιμπέιτ, έθεταν εμμονικά και επίμονα την ίδια ερώτηση:

«Θα διεκδικήσετε τα χρήματα από τα ΕΣΠΑ; Και σε γενικές γραμμές η απάντηση ήταν ότι θα διεκδικήσει ο Δήμος τα λεφτά από τα ΕΣΠΑ γιατί είναι προϊόν φοροληστείας του Ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ευρώπης. Θα τα χρησιμοποιήσει για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι στα πλαίσια των αντιδραστικών κατευθύνσεων της Ε.Ε.»

Αυτό έλεγε προεκλογικά η Δημοτική αρχή αυτό υλοποιεί. Και εξακολουθεί να δείχνει έναν άλλο δρόμο έξω από την Ε.Ε. ένα δρόμο που ο λαός θα είναι αφέντης στον τόπο του

Όλα τα παραπάνω μάλλον δηλώνουν ότι ένα χρόνο πριν τις εκλογές κάποιοι βιάζονται να αρχίσουν την προεκλογική περίοδο.
 
Ο «χειρότερος» δήμαρχος που πέρασε ποτέ από την Πάτρα 
 

Έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας.

Την αποδοχή που έχει ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή την ξέρουν.

Αυτό όμως που πραγματικά τους τρομάζει είναι ότι όλο και περισσότερος κόσμος  όχι μόνο δεν διαφωνεί με την δημοτική αρχή αλλά την υπερασπίζεται δημόσια.
Και αυτός ο κόσμος δεν έχει ψηφίσει ΚΚΕ ούτε καν Λαϊκή Συσπείρωση την πρώτη Κυριακή.

Αυτό το ρεύμα θέλουν να ανακόψουν, αυτός είναι ο λόγος που οι παρατάξεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γίνονται ένα, για να επιβάλουν τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής που ψήφισαν μαζί στο 3ο μνημόνιο και στον Δήμο της  Πάτρας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου