Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ - Ερώτηση για τη φυλάκιση της καθαρίστριας στο Βόλο



Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη φυλάκιση της καθαρίστριας στο Βόλο κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Μια φτωχή καθαρίστρια 53 ετών, που καθάριζε για 20 χρόνια παιδικό σταθμό στο Βόλο, καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη και κλείστηκε στις Φυλακές Θήβας, γιατί κατά την πρόσληψή της, το 1996, παρουσίασε πιστοποιητικό αποφοίτησης από την Έκτη Τάξη του Δημοτικού Σχολείου ενώ ήταν απόφοιτη της Πέμπτης. Χαρακτηρίστηκε "κακούργημα" ο αγώνας επιβίωσης ενός φτωχού ανθρώπου, "υπολογίζοντας" ότι εισέπραξε "παράνομα" από το Δημόσιο μισθούς 100.000 (μισθοί μιας 20ετίας).

Η καθαρίστρια δεν έκλεψε. Δούλεψε σκληρά και πληρώθηκε για ψίχουλα. Αγωνιζόταν απεγνωσμένα να ζήσει την οικογένεια της, τα δυο μικρά παιδιά της, να βοηθήσει το σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.


Είναι εξοργιστικό ότι το κράτος και η δικαιοσύνη εξάντλησαν στην καθαρίστρια όλη την αυστηρότητά τους, όταν άλλες υποθέσεις πολιτικών και οικονομικών διαστάσεων που έχουν συνέπεια τεράστιες ζημίες στο Δημόσιο εκκρεμούν, κλέβονται νόμιμα ή παράνομα δισεκατομμύρια.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής αντιδραστικοποιείται. Καταρρίπτονται οι υποκρισίες αστικών κομμάτων και Ευρωπαϊκής Ένωσης περί "κράτους δικαίου και ισότητας έναντι του νόμου".

Υπενθυμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε πολλές περιπτώσεις τοποθετείται και απαιτεί αλλαγή δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες δεν συμφωνεί, όχι μόνο σε κράτη-μέλη, αλλά ακόμα και σε τρίτες χώρες κι επομένως δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη,

ερωτάται:

Πώς τοποθετείται στο αίτημα άμεσης αποφυλάκισης της καθαρίστριας και επιστροφής της στην οικογένεια και εργασία της;».
ΣΧΕΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου