Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΔΟΘ - ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 5-3-2019.



ΕΔΟΘ


   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κινητοποίηση για τον 13ο – 14ο μισθό και για τα Β.Α.Ε.
Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, ώρα 12.30 μ.μ., στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Μετά την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τα ζητήματα του 13ου και του 14ου μισθού και των Β.Α.Ε., η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ αποφάσισε  κινητοποίηση για την Τρίτη 5 Μαρτίου στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

 Διεκδικούμε: 

1. Χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου. 

2. Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων. 

3. Άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ-Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσ/νίκης κηρύσσει  στάση εργασίας την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 από τις 12.00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους  να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της
ΕΔΟΘ-Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσ/νίκης




                                             ΠΑΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου καιτη στάση εργασίας (12:00 μέχρι τη λήξη ωραρίου),
Τρίτη 5 Μάρτη, Συγκέντρωση 12:30 στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
  Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται μαέστρος στον εμπαιγμό και στην εξαπάτηση των εργαζομένων. Την ώρα που προπαγανδίζει το «τέλος των μνημονίων» και τη δήθεν «βελτίωση της θέσης των εργαζομένων», με νύχια και με δόντια πολεμά κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων στο Δημόσιο για την επιστροφή των απωλειών τους και για αυξήσεις στους μισθούς, όταν μάλιστα από την αρχή της κρίσης έχουμε τουλάχιστον χάσει πέντε μισθούς το χρόνο.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση της κυβέρνησης στο Σ.Τ.Ε. Επιστράτευσε όλη την άθλια επιχειρηματολογία και τους εκβιασμούς που είχαν χρησιμοποιήσει και οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για να κοπούν τα Δώρα στους Δημοσίους Υπαλλήλους. Επανέλαβαν τον χυδαίο εκβιασμό ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι «έχασαν τον 13ο και 14ο μισθό για να διατηρήσουν τον 12ο μισθό», ότι αν δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους «διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία και θα αυξηθεί η φορολογία όλων των πολιτών» ενώ δεν θα είναι «βιώσιμο» το χρέος κ.α. Επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

  Συνάδελφοι, 

  Δεν κάνουμε πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν κάνουμε πίσω για μισθούς και δουλειά με αξιοπρέπεια. Απαντάμε μαχητικά, αγωνιστικά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε: 

·         Επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού

·         Καταβολή αναδρομικά όλων των δώρων που έχουν κοπεί σε όλους του Δημόσιους Υπαλλήλους

·         Κάλυψη όλων των μισθολογικών απωλειών

·         Αυξήσεις στους μισθούς, ξεπάγωμα μισθολογικών κλιμακίων

Όλοι στην κινητοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου

και στηστάση εργασίας (12:00 μέχρι λήξη ωραρίου)
Τρίτη 5 Μάρτη12:30 στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου