Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Βρώμικα υπονοούμενα για υπόγεια σύμπραξη ΚΚΕ και Μαρινάκη διασπείρουν σελίδες και τρολ του Σύριζα



Νέος κύκλος συκοφαντιών άνοιξε μετά την προσχώρηση πρώην δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Πειραιά στην παράταξη του Γιάννη Μώραλη. 

Μια νέα επιχείρηση προβοκάτσιας κατά του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης επιχειρείται να στηθεί τις τελευταίες ώρες από ΜΜΕ του Σύριζα και τα διαδικτυακά της εξαπτέρυγα, με αφορμή την προσχώρηση του δημοτικού συμβούλου Ηλία Σαλπέα, γιου του αείμνηστου αθλητικού παράγοντα και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ στον Πειραιά, που είχε εκλεγεί στον με τη Λαϊκή Συσπείρωση, στο στρατόπεδο του απερχόμενου και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου, Γιάννη Μώραλη.


Αν και η είδηση είναι γνωστή εδώ και μέρες από τοπικά μέσα του Πειραιά, σήμερα ξεκίνησε η αναπαραγωγή τους σε πιο κεντρικές ιστοσελίδες, με εκείνες του Σύριζα να αναδημοσιεύουν την είδηση, φροντίζοντας, κυρίως μέσω των τίτλων σε δημιουργία εντυπώσεων περί δήθεν κρυφής υποστήριξης του ΚΚΕ στο Μαρινάκη. Χαρακτηριστικός είναι ο ψευδής και παραπλανητικός τίτλος του altsantiri.gr, που κάνει λόγο για “Αναπάντεχη σύμπραξη: Στέλεχος του ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο του Μώραλη”, όταν είναι γνωστό πως ο Ηλίας Σαλπέας όχι απλά δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος του κόμματος, αλλά ούτε καν απλό μέλος και σε κάθε περίπτωση μετά την επιλογή του αυτή δεν έχει και δε θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε με το ΚΚΕ, ούτε με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Σε παρόμοιο τόνο, η κυβερνητική ιστοσελίδα left.gr κάνει λόγο για “Μεταγραφή που γεννά ερωτήματα”. Τα συριζοτρόλ από την άλλη, που δε χρειάζεται να τηρήσουν οποιοδήποτε πρόσχημα, ήδη πετούν ανοιχτά λάσπη για σύμπλευση του ΚΚΕ με το μεγαλοεφοπλιστή και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, με εμετικές αναρτήσεις του τύπου “Τιμημένο ΚΚΕ με το Μαρινάκη αγκαλιά”:

See Σ(π)ορος Al-Auh-Andro's other Tweets

Στην πραγματικότητα, το μόνο που γεννά ερωτηματικά, είναι τα κίνητρα του ίδιου του Σαλπέα για την κίνησή του αυτή. Ο ίδιος με την εγκωμιαστική επιστολή του στο νυν δήμαρχο δεν εξηγεί τους λόγους αποχώρησής του από τη Λαϊκή Συσπείρωση, μπορεί όμως κανείς να καταλάβει από κάποιον που επαινεί την απερχόμενη δημοτική αρχή για τη μεγάλη πρόοδό της στον τομέα των “επενδύσεων” και της “ανταγωνιστικότητας”, πως τα “οράματά” του είναι πια εκ διαμέτρου αντίθετα με εκείνα των κομμουνιστών.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως τόσο ο αδελφός του Ηλία Σαλπέα, όσο και ο θείος του, έχουν ήδη τοποθετηθεί δηλώνοντας πως θα στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση.



Είναι πάντως ιδιαίτερα ειρωνικό το ποιοι ανακαλύπτουν τάχα “υπόγειες διαδρομές” μεταξύ Μαρινάκη και ΚΚΕ. Οι ίδιοι που δεν έβγαζαν τσιμουδιά για τα μυστικά δείπνα της Ρένας Δούρου με τον επιχειρηματία, που επισφράγισαν τη σαρωτική επικράτησης της υποψήφιας περιφερειάρχη του Σύριζα στον Πειραιά.

Οι ανεμιστήρες που πετούν λάσπη δουλεύουν στα κόκκινα στην Κουμουνδούρου και τα πέριξ, όσο σκληρά κι αν προσπαθούν όμως το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τους γυρίσει κατάμουτρα.

1 σχόλιο:

  1. ... αχ τί μου κάνεις μάνα μου μάνα μου τουρκογύφτισα!

    Ο "Δήμαρχος" Δραπετσώνας Ζούπης Ζαχαρίας με τί κατεβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή