Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ασυγχώρητοι ψεύτες

 

 

«Πάμε πάλι: Ο Πρωθυπουργός "περιόδευσε" με την προστασία ΜΑΤ και χημικών που ξυλοκόπησαν τους διαδηλωτές, στην πρωταθλήτρια της ανεργίας Κοζάνη (ΔΕΗ). Ο Αλ Τσίπρας στον Βόλο και τη Λάρισα με νέους κ εργαζόμενους. Μαντέψτε για ποιον έβγαλε ανακοίνωση-"κόλαφο" το ΚΚΕ…»

Αυτά έγραψε σε χθεσινή του ανάρτηση στο Τwitter ένα -άγνωστο στον περισσότερο κόσμο, αλλά «καταξιωμένο» στο διαδίκτυο για την αναξιοπιστία του- μέσo που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και ονομάζεται theFAQ.gr. Μάλιστα χρησιμοποίησε σαν χάσταγκ για την ανάρτησή του τη λέξη «Ασυγχώρητοι», αναφερόμενο στο ΚΚΕ.

Πώς έχουν, όμως, τα γεγονότα; Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός περιόδευσε στην Κοζάνη για να προωθήσει και να διαφημίσει τα σχέδια της απολιγνιτοποίησης, στο όνομα της οποίας «πίνει νερό» και ο ΣΥΡΙΖΑ και που -όπως έχει ήδη αποδειχθεί- σημαίνουν χιλιάδες ανέργους στην περιοχή και πανάκριβο ρεύμα για τον λαό. Όταν σωματεία και φορείς που διαδήλωναν προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου βρισκόταν ο Κ. Μητσοτάκης, δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ. Φυσικά στη συγκέντρωση πρωτοστατούσαν τα σωματεία της περιοχής που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, άλλοι φορείς στους οποίους παρεμβαίνουν τα μέλη του ΚΚΕ κ.λπ.Για το θέμα εξέδωσε την ίδια μέρα ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, πραγματοποιούσε περιοδεία στη Λάρισα και το Βόλο. Την ίδια ώρα που, στο πλαίσιο της περιοδείας, μιλούσε για τη στήριξη των αγροτών, στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριπτε, όπως και η ΝΔ, τις τροπολογίες του ΚΚΕ που προέβλεπαν τρία πολύ συγκεκριμένα μέτρα, που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν άμεσα τους φτωχούς αγρότες και ήταν: η επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και μηδενικός ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα.

Με αφορμή (και) αυτό, εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, την οποία διένειμε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ. Πάμε πάλι: αν κάτι αναδεικνύεται από τον συνδυασμό αυτών των δύο παραδειγμάτων, είναι η σύμπλευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα βασικά σημεία της πολιτικής τους και το γεγονός ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί, στη Βουλή και στον δρόμο, για να δυναμώνει η λαϊκή απάντηση. Δεν ξέρουμε τι σκέφτηκαν και αποφάσισαν να «ξυθούν στη γκλίτσα του τσοπάνη» κάνοντας ένα τέτοιο σχόλιο, σίγουρα, όμως, ξέρουμε ότι πρόκειται για ασυγχώρητους ψεύτες.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου