Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο χώρο του Συνεδρίου για έλεγχο! - Εργατική Ενότητα: Οι εργάτες ούτε φοβούνται, ούτε τρομοκρατούνται (ΦΩΤΟ)


 

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την ξαφνική εμφάνιση της αστυνομίας, σήμερα το πρωί, στο χώρο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του 34ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μάλιστα χωρίς να συντρέχει το οτιδήποτε.

Μάλιστα,  στην παρέμβαση των αντιπροσώπων της Εργατικής Ενότητας που ρώτησαν τον λόγο για τον οποίο βρίσκονται στο χώρο οι αστυνομικοί (έχοντας μάλιστα και το υπηρεσιακό τους όπλο!!), η επίσημη δικαιολογία ήταν πως δόθηκε σήμα κεντρικά από την υπηρεσία τους να ελέγξουν αν όλα βαίνουν ομαλά!

Σε δελτίο τύπου η Εργατική Ενότητα σημειώνει πως «Δεν μας έφτανε η παρουσία ασφαλίτη με πολιτικά στο προηγούμενο συνέδριο, σήμερα το πράγμα πάει ένα βήμα παραπέρα με την παρουσία ένστολων αστυνομικών, σε διαδικασίες εκλογών Εργατικού Κέντρου.

Ποιος κάλεσε την αστυνομία στις αρχαιρεσίες του συνεδρίου του ΕΚΘ; Για ποιο σκοπό; Τι δουλειά έχουν αστυνομικοί να ελέγχουν το πως διεξάγονται οι εκλογές των αντιπροσώπων των εργαζόμενων;

Η Εργατική Ενότητα ζητά άμεσα εξηγήσεις για αυτή την πλήρως αντιδημοκρατική προσπάθεια παρέμβασης του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ζητά άμεσες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Και για ακόμη μια φορά υπογραμμίζει πως οι εργάτες ούτε φοβούνται, ούτε τρομοκρατούνται από τέτοιες ενέργειες». 

902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου