Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Τοξική συναίνεση

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία τόσο από τον Κ. Μητσοτάκη, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ για το κλίμα τοξικότητας, για το οποίο αλληλοκατηγορούνται ως προς το ποιος το καλλιεργεί. Ανεβαίνουν λίγο οι τόνοι, ξεστομίζονται ορισμένες ανέμπνευστες ατάκες, μέσα ή έξω από τη Βουλή και η δουλίτσα γίνεται. «Σφάχτηκαν πάλι», «Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο» είναι οι έτοιμοι τίτλοι για κάθε δικομματική κοκορομαχία... Έλα όμως που η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και τσαλακώνει τίτλους και «πρωτοσέλιδα». Σταχυολογούμε τέσσερα πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1. Στις 23 Ιούνη η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο θωρακίζονται περαιτέρω τα προνόμια των εφοπλιστών, όπως το καθεστώς της απαλλαγής των εφοπλιστών από τη φορολογία του πετρελαίου και τη χρηματοδότηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου με κρατικό χρήμα. Μάλιστα, ως προς τη χρηματοδότηση των εφοπλιστών, η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τη ΝΔ ήταν ότι καθυστερεί (!!!) τη χρηματοδότηση, τη στιγμή που οι εφοπλιστές και τα τσεπώνουν και αυξάνουν τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια...

2. Στην πρόσφατη συζήτηση για τον νόμο-πλαίσιο για Πανεπιστήμια ο ΣΥΡΙΖΑ έλαμψε διά της απουσίας κατά την ψηφοφορία του νόμου. Δεν το καταψήφισε, αλλά αποχώρησε από τη συζήτηση αφού θα αναγκαζόταν πάλι να ψηφίσει 9 από τα 10 άρθρα. Έμεινε μόνο σε μία άσφαιρη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση, μακριά από την ουσία των εξαιρετικά αρνητικών αλλαγών για τα μορφωτικά δικαιώματα των φοιτητών, αλλά και τα δικαιώματα των διδασκόντων και των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια.

3. Χτες, ξανά, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν τη διμερή συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του Μπαγκλαντές «για τη μετανάστευση και την κινητικότητα», που νομιμοποιεί τις απαράδεκτες, απάνθρωπες και σοκαριστικές συνθήκες εργασίας χιλιάδων μεταναστών εργατών γης στην Ελλάδα! Με βάση την απαράδεκτη διμερή συμφωνία, που είναι διαμορφωμένη στα μέτρα των κατευθύνσεων της ΕΕ που κουρελιάζουν κάθε είδους δικαιώματα των μεταναστών και προσφυγών, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα νομιμοποιούνται να στήνουν γαλέρες τύπου Μανωλάδας όπου το επιθυμούν! Σε αυτό δώσανε θετική ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ!

4. Στις 12 Ιούλη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν Οδηγία της ΕΕ για τη μονιμοποίηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην Ενέργεια. Των χαρατσιών δηλαδή που αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες της ενεργειακής φτώχειας!

Καταγράφουμε αυτά μόνο τα παραδείγματα, που προέρχονται αποκλειστικά από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, γιατί αν επεκταθούμε και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου, όπως π.χ. τις θανατηφόρες αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, για τις οποίες έχουν καταπιεί όλοι τη γλώσσα τους, με εξαίρεση το ΚΚΕ, θα χρειαστούμε άλλο ένα site...

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου