Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Επίθεση των ΜΑΤ σε συναυλία στο ΑΠΘ - Σχόλιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ


 

Σε άλλη μια ενέργεια που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο να κλιμακώσει περαιτέρω τον αυταρχισμό και την καταστολή επιδόθηκαν χτες δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας στο χώρο του ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια συναυλίας σε φεστιβάλ αναρχοαυτονομων ομάδων τα ΜΑΤ πέταξαν χημικά μέσα στον κόσμο που παρακολουθούσε τη συναυλία, ενέργεια απαράδεκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη. Σύμφωνα με μαρτυρίες κόσμος πανικοβλήθηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει με κίνδυνο για τους θεατές να ποδοπατηθούν, αφού η αστυνομία ουσιαστικά τους εγκλώβισε σε σημεία του ΑΠΘ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν πραγματοποιηθεί προσαγωγές καθώς και μια σύλληψη. Στη συνέχεια η αστυνομία επιχείρησε και με την αύρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σε κόσμο που αποχωρούσε από τη συναυλία.

Την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ σε φοιτητές και νεολαία σε συναυλία στο ΑΠΘ καταδικάζει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αναφέρει:

"Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ σε φοιτητές και νεολαία σε συναυλία εντός του ΑΠΘ. Αποτελεί συνέχεια του μπαράζ καταστολής και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εδώ και μήνες.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία των φοιτητών, αλλά ένα πανεπιστήμιο-σιδηρόφραχτο για να προχωρά απρόσκοπτα η επιχειρηματική λειτουργία του.

Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι με την οργάνωση και τον αγώνα τους μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη τα αντιλαικά σχέδια της κυβέρνησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου