Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 17-18 Σεπτέμβρη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 17-18 Σεπτέμβρη:

  • Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις: Οι υποσχέσεις των άλλων κομμάτων, όλα αυτά τα χρόνια, «για την ανάπτυξη που έρχεται» και «θα οδηγήσει σε λαϊκή ευημερία», θρυμματίζονται απ' την πραγματικότητα. Το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δείχνει το πραγματικό, αντιδραστικό και σάπιο πρόσωπό του. Το πακέτο μέτρων για την Ενέργεια ελάχιστα μπορεί να ανακουφίσει τους εργαζόμενους, να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας τερατώδους αύξησης του κόστους ζωής. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια νέα αναδιανομή της φτώχειας και της μιζέριας ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα. Αυτό που επείγει είναι να ενισχυθεί το αγωνιστικό πνεύμα μέσα στην εργατική τάξη και όλο τον λαό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, παντού, σε όλες τις μάχες και στις εκλογές. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και γι' αυτό χρειάζεται ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό.

  • Γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη: Όλοι στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα φτηνά για τον λαό! Κάλεσμα μάχης από το ΠΑΜΕ στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση της απεργίας. Μαζική συμμετοχή στην απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων που έγινε την Παρασκευή σε Αττική και Κέρκυρα.

  • 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: Λαοθάλασσα και παλμός στη Θεσσαλονίκη, όλα έτοιμα για την κορύφωση στην Αθήνα. Λαοθάλασσα και παλμός στη Θεσσαλονίκη, όλα έτοιμα για την κορύφωση στην Αθήνα.

  • Κώστας Καζάκος 1935 – 2022: Μια ζωή δοσμένη στο θέατρο και στους αγώνες του λαού. Τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στο Αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ η τελετή αποχαιρετισμού, όπου καλούν η οικογένειά του και η ΚΕ του Κόμματος. Αφιερωμένη στον σπουδαίο θεατράνθρωπο η πρώτη μέρα των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

  • Προτάσεις της Κομισιόν για την ενέργεια: Στην «κατάψυξη» οι λαοί για να «ζεσταίνονται» τα κέρδη των ομίλων.

  • Ελληνοτουρκικά: Αλληλοκατηγορίες για ...υπονόμευση της «ΝΑΤΟικής συνοχής». Η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων «πάει πακέτο» με στρατιωτικές συνεκπαιδεύσεις και αναζήτηση «ανοιχτών παραθύρων».

  • Εννιά χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Την Κυριακή η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι. Καλούν το ΕΚ Πειραιά, σωματεία, φορείς, μαθητές. Συναυλία το Σάββατο, με πρωτοβουλία της οικογένειας, στα Λιπάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου