Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Μπακογιάννης: «Μαγάρισε» το «ελευθερία ή θάνατος» στη βράβευση του Ζελένσκι των Αζόφ

 

 

 

Ας μην ξεχνάμε ότι η ιαχή «ελευθερία ή θάνατος», που ακούγεται σήμερα στην Ουκρανία, χτυπά σε εμάς τους Έλληνες μια ευαίσθητη “χορδή”, καθώς μόλις πέρυσι γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση”. Αυτό ξεστόμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια της φιέστας που έστησε στο Ζάππειο για να απονέμει το βραβείο «Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών», στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίρ Ζελένσκι.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συνέδεσε το «ελευθερία ή θάνατος» των Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Καραϊσκάκη, Παπαφλέσα με τον Ζελένσκι. Τον συνεργάτη των ναζιστικών ταγμάτων Αζόφ, των εκκαθαρίσεων, των διώξεων, των απαγορεύσεων, των δολοφονιών αμάχων όλα αυτά τα χρόνια στην Ουκρανία. 

Σε αυτό τον τύπο – πιόνι των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – έδωσε το βραβείο της …«δημοκρατίας» ο δήμαρχος της Αθήνας.  

Μάλιστα ο Μπακογιάννης εξήρε όλα τα ναζιστικά καθάρματα των Αζοφ και όλων των υπόλοιπων φασιστικών ομάδων που πολεμούν στο πλευρό τους και στο όνομα του λαού της Ουκρανίας ισχυρίστηκε: «Δεν αγωνίζονται μόνο για τη δική τους ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία τους. Για το δικαίωμά τους να επιλέξουν τον δικό τους δρόμο και τη δική τους ζωή. Αγωνίζονται και για τις ευρωπαϊκές αξίες, για την ίδια την ιδέα που γεννήθηκε σε αυτήν την πόλη πριν από 2.500 χρόνια: Τη Δημοκρατία»…

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι, στον χαιρετισμό του, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος  ισχυρίστηκε: «Αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία απέναντι στην τρομοκρατία. Ο αγώνας μας αφορά όλη την ανθρωπότητα, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών»… Αυτά είπε ο Ζελένσκι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας που με διατάγματα και νόμους  καταστρατηγεί την ελευθερία του Τύπου στην Ουκρανία, έχει βγάλει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα, διώκει τους συνδικαλιστές, ποινικοποιεί από βιβλία μέχρι έργα τέχνης…

Αυτόν τον «δημοκράτη» βράβευσε το βράδυ της Τετάρτης ο Κώστας Μπακογιάννης φτάνοντας στο προκλητικό σημείο να τον …εξισώσει με τους ήρωες του 1821 «μαγαρίζοντας» ακόμα και το «ελευθερία ή θάνατος»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου