Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Χολoντομόρ αθλιότητες – Ο «μεγάλος λιμός της Ουκρανίας» ως γενοκτονία της ΕΣΣΔ εις βάρος του ουκρανικού λαού

 


Κόβουν και  ράβουν την ιστορική αλήθεια για να τη φέρνουν στα μέτρα της ιμπεριαλιστικής πολεμικής προπαγάνδας τους, φανερώνοντας τα αδιέξοδά τους και την αδυναμία τους να πείσουν για την καπιταλιστική βαρβαρότητά τους χωρίς να επιστρατεύουν  τη συκοφαντία και το ψεύδος.

Κλιμάκωση του αντικομμουνισμού και της ανιστόρητης επιχείρησης ξαναγραψίματος της ιστορίας αποτελεί η απόφαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας να αναγνωρίσει τον λεγόμενο Χολoντομόρ, δηλαδή τον «μεγάλο λιμό της Ουκρανίας» (πραγματική αιτία του οποίου ήταν η αντεπαναστατική δράση των γαιοκτημόνων και των δυνάμεων του κεφαλαίου) ως γενοκτονία της ΕΣΣΔ εις βάρος του ουκρανικού λαού.

Το Χολοντομόρ «συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από την Bundestag.

Την απόφαση χαιρέτισε αμέσως ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο, ο Ολέξιι Μακέγιεφ, κάνοντας λόγο, σε δήλωσή του στην «Deutsche Welle», για «πολύ σημαντική απόφαση την οποία οι Ουκρανοί περίμεναν για δεκαετίες», ενώ στάθηκε στο ότι συντονίστηκαν «όλα τα δημοκρατικά κόμματα» και στο ότι εντόπισαν ομοιότητες με τον «γενοκτονικό πόλεμο» που διεξάγει σήμερα η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Η ίδια η Ουκρανία χαρακτήρισε το «Χολοντομόρ» «γενοκτονία» εναντίον του λαού της το 2006.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήρε αργά χθες βράδυ την απόφαση της γερμανικής ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής. Έκανε λόγο για μια απόφαση «υπέρ της δικαιοσύνης» και «υπέρ της αλήθειας» στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του. Στέλνει, πρόσθεσε, «το πολύ σημαντικό μήνυμα προς πολλές άλλες χώρες στον κόσμο πως ο ρωσικός ρεβανσισμός δεν θα καταφέρει να ξαναγράψει την ιστορία».

«Αυτή είναι μία ακόμη απόπειρα να δικαιολογηθεί και να προχωρήσει μια εκστρατεία -που στήνεται στην Ουκρανία και στηρίζεται από τη Δύση- με στόχο να δαιμονοποιηθεί η Ρωσία και να έρθουν σε αντιπαράθεση οι Ουκρανοί με τους Ρώσους», επισήμανε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. «Οι Γερμανοί προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία τους (…) να υποβαθμίσουν τη δική τους ενοχή και να θολώσουν τη μνήμη των αμέτρητων εγκλημάτων πρωτοφανούς φύσης που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο κατηγόρησε εξάλλου το γερμανικό κοινοβούλιο ότι «αναβιώνει τη φασιστική ιδεολογία του φυλετικού μίσους και των διακρίσεων και αποπειράται να απαλλάξει τον εαυτό του από τις ευθύνες του για εγκλήματα πολέμου».

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ 
καταγγέλλει την απαράδεκτη επιχείρηση αναγνώρισης του μυθεύματος του Γολοντομόρ από το Ευρωκοινοβούλιο

Τη συλλογή υπογραφών γνωστών ακροδεξιών κι αντικομμουνιστών ευρωβουλευτών σχετικά με  το λιμό στην Ουκρανία την περίοδο 1932-1933 καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Σημειώνει ότι «επιβεβαιώνοντας το “από κόρακα κρα θα ακούσεις” περνούν “από χειρουργείο” την ιστορική αλήθεια για να τη φέρουν στα μέτρα τους. Με ανιστόρητους κι αστήρικτους ισχυρισμούς  που πρόσφατα υιοθέτησε και η γερμανική βουλή, επικαλούνται τη δήθεν “σκόπιμη εξόντωση του ουκρανικού λαού από τη Σοβιετική Ένωση, τους Μπολσεβίκους και τον Στάλιν”. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι το ζήτημα της “γενοκτονίας του ουκρανικού λαού από τους μπολσεβίκους” ήταν μια καλά επεξεργασμένη συκοφαντία της ναζιστικής προπαγάνδας με στοιχεία που εκ των υστέρων αποκαλύφθηκαν ως κατασκευασμένες φωτογραφίες του απατεώνα δήθεν δημοσιογράφου Γουόκερ, και δημοσιεύτηκαν το 1935 σε αμερικανική εφημερίδα του φιλοναζί μεγιστάνα του Τύπου Χερστ.

Η αιτία του λιμού πέραν από την ξηρασία και την επιδημία τύφου που όντως είχαν πλήξει την Ουκρανία και τη Ρωσία την περίοδο 1930- 1932 οφείλεται κύρια στο γεγονός ότι οι μεγαλοαγρότες κουλάκοι αντιστάθηκαν με λύσσα κατά της προσπάθειας κολεκτιβοποίησης της γεωργίας, εμποδίζοντας τη συγκομιδή των δημητριακών, με διάφορα σαμποτάζ σε αγροτικά μηχανήματα, πυρπολώντας αποθήκες σιτηρών, σκοτώνοντας ζώα, αρνούμενοι να σπείρουν και να θερίσουν, δολοφονώντας αγρότες και στελέχη οργανωτές της κολεκτιβοποίησης. Ο δε πραγματικός αριθμός θυμάτων από το λιμό καμία σχέση δεν έχει με τα αστρονομικά νούμερα που κατασκεύασε ή προπαγανδιστική μηχανή ψεύδους των ευρωατλαντικών. Γι’ αυτήν την εξέλιξη τεράστιες είναι και οι ευθύνες της αστικής τάξης της Ρωσίας, που από την εποχή του Γιέλτσιν έως και σήμερα με τον Πούτιν, “έριξε λάδι στη φωτιά του αντικομουνισμού”, υιοθετώντας πολλές από τις συκοφαντίες σε βάρος της ΕΣΣΔ και του σοσιαλιστικού συστήματος.

Με τέτοιες αθλιότητες οι απολογητές του ευρωατλαντισμού επιχειρούν να ταυτίσουν τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία και την απαράδεκτη εισβολή στην Ουκρανία,  με την ΕΣΣΔ. Στόχος τους είναι να ξεπλυθούν η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κι ο ανταγωνισμός τους με την καπιταλιστική Ρωσία που έχει οδηγήσει στο πολεμικό σφαγείο και τον Ουκρανικό και το ρωσικό λαό. Πρόκειται για επιχείρηση εξωραϊσμού των αποκρουστικών φασιστικών και εθνικιστικών συμμοριών συνεργατών των ναζί, τύπου Μπαντέρα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι πολιτικοί απόγονοι των οποίων πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα στην Ουκρανία μετά το 2014, με τη στήριξη των ουκρανικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Κόβουν και  ράβουν την ιστορική αλήθεια για να τη φέρνουν στα μέτρα της ιμπεριαλιστικής πολεμικής προπαγάνδας τους, φανερώνοντας τα αδιέξοδά τους και την αδυναμία τους να πείσουν για την καπιταλιστική βαρβαρότητά τους χωρίς να επιστρατεύουν  τη συκοφαντία και το ψεύδος.

Το παράδειγμα της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής  Επανάστασης, οι κατακτήσεις και τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμηση της ΕΣΣΔ είναι “καρφί στο μάτι” των αντιπάλων των λαών. Η συκοφαντία δεν θα περάσει.

Η  αλήθεια θα λάμψει κι οι λαοί θα βρουν το δρόμο τους για να υπερασπιστούν το δίκιο τους και τα συμφέροντά τους για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, εξαθλίωση, πολέμους, προσφυγιά, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου