Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Από το 2014!

 


«Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Βίτσα, τον συντονιστή της ΕΕΚΕ Αμυνας Γιώργο Βαρεμένο και τον υπεύθυνο του Τμήματος Αμυνας Τάσο Βλάχο, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού υπό τον πρόεδρό της Ευάγγελο Δανιά, η οποία και έθεσε υπόψη των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα θέματα που την απασχολούν». Αυτό το δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ημερομηνία 31/10/2014, λίγες μόλις βδομάδες πριν από τις εκλογές που έφεραν τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. Σημειωτέον, την ίδια ακριβώς μέρα η αντιπροσωπεία της ΕΑΑΣ συναντήθηκε και με τη Χρυσή Αυγή (!) όπου τα δύο μέρη συμφώνησαν σε «κοινούς αγώνες» και «κοινά προγράμματα»! Απ' αυτήν τη συνάντηση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής είναι και η περίφημη φωτογραφία με τις δύο αντιπροσωπείες να χασκογελούν και να χαριεντίζονται κάτω από το πόστερ του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκου. Οπως φαίνεται, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ «έχτιζε» προεκλογικά την ...«αριστερή» του διακυβέρνηση οικοδομώντας σχέσεις με τους ακροδεξιούς της ΕΑΑΣ! Το ίδιο κάνει και τώρα, με τις συναντήσεις στελεχών του, αλλά και του ίδιου του Αλ. Τσίπρα, με τον πρόεδρο του παραρτήματος Καστοριάς, που πρωταγωνιστεί σε εμετικά εμφυλιοπολεμικά και αντικομμουνιστικά κηρύγματα, από τις γιορτές μίσους των ακροδεξιών στον Γράμμο και στο Βίτσι. Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στο «ξέπλυμα» όλων αυτών είναι μνημειώδης και εξοργιστικός και κανένας προοδευτικός - αριστερός άνθρωπος δεν πρέπει να του τον συγχωρέσει.

Διά πάσαν...

Ελλείψεις σε θαλάμους; Ανύπαρκτες ΜΕθ; Ράντζα στους διαδρόμους; Προσωπικό που δεν φτάνει ούτε για να ρωτήσει τους χιλιάδες ασθενείς πού πονάνε; Σε όλα αυτά, το «φάρμακο» είναι ένα για την κυβέρνηση: Συμπράξεις με ιδιώτες, πάντα με το αζημίωτο. Αυτά επαναλαμβάνει άλλωστε και ο υπουργός Υγείας στην τελευταία του συνέντευξη. Το παράδειγμα που αναφέρει είναι αποκαλυπτικό: Τα 2.900 χειρουργεία που εκκρεμούσαν πριν από μερικούς μήνες στο Παίδων «Αγία Σοφία», σήμερα μειώθηκαν στα 2.200, μετά την «εκκαθάριση της λίστας» και τις «επεμβάσεις που διενεργούνται», σύμφωνα με τον υπουργό. Η εκκαθάριση της λίστας, όμως, αφορά κατά κανόνα επείγοντα χειρουργεία, που δεν μπορούσαν άλλο να περιμένουν και γι' αυτό οι ασθενείς σπρώχτηκαν στον ιδιωτικό τομέα, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.


... νόσον

Οσο για το «από 'δω και πέρα», ο υπουργός υπόσχεται να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους όχι με προσλήψεις μόνιμων γιατρών, αλλά με την αξιοποίηση αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα! Το ίδιο ισχύει και με τις ανάγκες των παιδιών σε ΜΕΘ, για τις οποίες ανακοινώνει ότι έχει ήδη συμφωνήσει με κλινικάρχες για τον «δανεισμό» 50 κρεβατιών, φυσικά με το αζημίωτο. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι υπάρχουν και ...κερδισμένοι από τις εικόνες βαρβαρότητας στα επείγοντα, τις ατέλειωτες αναμονές στις εφημερίες, τους υγειονομικούς που δεν αντέχουν άλλο αυτό το χάλι και παραιτούνται: Είναι οι ιδιωτικοί όμιλοι της Υγείας, που αποζημιώνονται αδρά τόσο από το κράτος όσο και απευθείας από τον λαό. Που με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων θησαυρίζουν πάνω στις τσακισμένες υγειονομικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.


Πετυχησιά

«Αστραψε και βρόντηξε» ο Κατρούγκαλος για την «αποτυχία» της κυβερνητικής πολιτικής, με αφορμή τα F-16 που θα εισηγηθεί ο Μπάιντεν να δοθούν στην Τουρκία. Ο πρώην ΥΠΕΞ του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από τα ρούχα του, επειδή ο Μενέντεζ «που έχει τη στήριξη όλων μας», αφέθηκε να παλεύει μόνος του, αφού «δεν είναι δυνατόν να δίνεις γην και ύδωρ, να μην διεκδικείς τίποτα». Ολα καλά δηλαδή με το να δίνεις «γην και ύδωρ» στα ΝΑΤΟικά σχέδια, αλλά να έχει και ...λαμβάνειν η αστική τάξη! «Ολα καλά» να μετατρέπεται η χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο - και μάλιστα εν μέσω ιμπεριαλιστικού πολέμου - αλλά «αποτυχία της κυβέρνησης» η μη «συμπερίληψη της Σκύρου στη Συμφωνία», μια ακόμα αμερικανική βάση δηλαδή σε ελληνικό νησί, για να «δικαιώνεται» και ο τίτλος των «ΝΑΤΟικών νησιών» που λέει ο πρωθυπουργός. Και βέβαια, «αποτυχία» ότι η κυβέρνηση δεν «διεκδίκησε οποιαδήποτε εγγύηση έναντι της Τουρκίας ή οποιαδήποτε ουσιαστική πίεση προς την Αγκυρα, ώστε να επανέλθει στον διάλογο αφήνοντας πίσω τις μαξιμαλιστικές της θέσεις». Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί δηλαδή «εγγυητές» στα Ελληνοτουρκικά, για επικίνδυνες διευθετήσεις χωρίς «μαξιμαλισμούς», αλλά καλή ώρα «σε πνεύμα ΝΑΤΟικής συνοχής». Σαν να λέμε δηλαδή, τέλεια «πετυχησιά» στην ομοφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου